The Supermen Lovers – Boys In The Wood

2004 was het dansjaar van Mylo, LCD Soundsystem en C-Mon & Kypski. Ik vind het erg prettig, al die crossover tussen electro, wave, acid, folk en wat dies meer zij. De nieuwe singles van Cassius (“Rock & Roll #1”, bijna R&B) en de Chemical Brothers (het Arabisch aandoende “Galvanize”) zetten me behoorlijk op het verkeerde been. De Supermen Lovers, het solo-project van Guillaume Atlan, kunnen daar nog wat van leren. Ze plunderden in 2002 in heel Europa bergen airplay met de fraaie hit “Starlight” (te vinden op eerste album The Player) en bundelen nu het beste van hun vinyl sindsdien op de tweede album Boys in the wood. Het is goed spul, maar op de hiphop(!)-afsluiter na wat voorzichtig, niet te ver buiten de genregrenzen. Grofweg hebben de Lovers drie liedjesrecepten: radiovriendelijke discofunk met goeie zang (single “Born to Love You”, “Urgence”), veel aan knopjes draaien in lange clubanthems en, nieuw, vier Avalanches-achtige intermezzo”s. Ook gebleven zijn de Todd Edwards-achtige vocoderstunts (het heerlijk onverstaanbare “Under pressure”, waarmee ik spontaan twee keer zo snel kan afwassen) en de stereograpjes (tenniswedstrijd “30-40”). De produktie is wat rijker en drukker dan op “The Player”, maar de melodie mag wel wat gevarieerder en gekker. Een nummer als “The Mission”, dat bestaat uit precies één loopje, dat smeekt toch ook om vernieuwing? Dus, meneer Supermen Lovers, u weet wat u te doen staat in 2005!


mij=Lafessé

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top