At The Close Of Every Day – The Sound Of Someone Watching Me

Het verbaasde me wel een beetje: The Sound Of Someone Watching Me wordt uitgebracht als live-cd en live-dvd. Dat At The Close Of Every Day doet maar. Het mag wel hoor, maar het onderscheid is hier wel klein. Sterker nog, aan muziek staat er van het concert niets meer op de dvd dan op de cd. De dvd is de paar euro meer die deze kost best waard. Het concert dat At The Close Of Every Day gaf in Brussel wordt mooi rustig in beeld gebracht. Dat is absoluut een pré ten opzichte van al die schreeuwerige twenty shots a minute-dvds. Dus je kunt rustig op de bank gaan hangen, maar netjes rechtop mag ook. At The Close Of Every Day is immers best zitmuziek. De heren Eggersman en Kabboord worden op het podium aangevuld met de Deense bassist Jan-Erik Stig. En in “September Grass” lenen ze zelfs even de gitarist van het hoofdprogramma: Dave Eugene Edwards. Dan ontstaat er een gloedvol duel tussen hem en Axel en dan zijn de beelden zeker een toegevoegde waarde. De extra features op de dvd zijn best leuk (onder andere een rondje Brussel met de band), maar die kijk je volgens mij niet zo heel vaak.Wat ik doe als ik alleen het concert wil horen is de tv uitzetten en de dvd over de stereo afspelen. Dus misschien moet je toch maar de dvd kopen en de cd laten voor wat het is. Je hebt met The Silja Symphony en Zalig Zijn De Armen Van Geest immers al twee At The Close Of Every Day cd’s.


mij=Volkoren / Munich

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top