Le Peuple De L'Herbe – Cube

Als je kijkt naar de potpourri van muziekstijlen die Le Peuple De L’Herbe mixt dan zou je zeggen: “Mijnheer Storm laat die plaat aan u voorbij gaan, dat is helegaar niets voor u.” Le Peuple De L’Herbe doet namelijk aan drum & bass, lounge, jungle, reggae, house en hiphop. En dat zijn nou niet echt de dingen waar ik het los of vermengd warm van krijg normaal gesproken. Dat weet u ondertussen. Toch zit het best goed tussen het gepeupel en mij. Daar verandert met hun derde plaat Cube weinig aan. De DJs Stani en Pee en hun maten in de strijd Psychostick (drums) en Zeng (trompet) trekken weer alle registers los en doen hun stinkende best om je uit de maat te laten dansen. Zovaak verspringen ze van ritme en muziekstijl in hun nummers. In drie nummers komt een Franse gastrapperd voorbij die denkt dat’ie heel goed engels kan rappen. Het is maar goed dat dat maar drie nummers is en ze verspreid over de plaat staan. Meer was zeker irritant geworden. Nu zijn het amusante intermezzo’s op deze verder grotendeels instrumentale plaat, die wel weer bol staat van de samples en het Le Peuple De L’Herbe kenmerkende blaaswerk. De toonzetting van Cube is wat zwaarder dan van de vorige twee platen. Dat komt door de politieke situatie van dit moment in de wereld zeggen ze in een interview met 3VOOR12. Nou, minder opwindend is het er zeker niet van geworden. En dan te bedenken dat het live nog opwindender is allemaal.


mij=PIAS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top