Stereochrist – Dead River Blues

Het was natuurlijk ook wel te verwachten. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ook de Oostelijke gebieden van Europa beginnen de bandjes het langzamerhand door te krijgen. Vroeger was alle muziek uit het voormalige Oostblok per definitie een slappe, slecht gespeelde kloon van wat er al jaren beter werd gedaan in het Westen. Dat gaat tegenwoordig niet meer op. Neem nu dit Stereochrist, afkomstig uit Hongarije. Ze doen aan moderne groove-georienteerde metal, ergens in het verlengde van Metallica ten tijde van Load, Crowbar en Pantera, alleen dan wat netter en met bluesier riffs. En dat doen ze helemaal niet zo verkeerd. Natuurlijk hebben we hier niet te maken met de revelatie van het jaar, maar slecht is het gebodene ook weer niet. Het wordt hooguit een tikkeltje saai naar het einde toe, want alles hebben we al eens eerder gehoord, maar in kleine brokjes is Dead River Blues prima te verhapstukken. Als de zanger nu nog een klein beetje werk steekt in het wegwerken van zijn accent en de rest van de band hun arrangementen nog net iets verrassender en pakkender weet te maken dan zouden de heren ook internationaal een rol kunnen gaan spelen. En zo zie je maar weer dat lang niet al het goede uit het Westen hoeft te komen.


mij=Arctic Music/Bertus

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top