Mates of State – All Day (EP) / Two of Us (DVD)

Het was al een tijdje geleden dat er door het kleine grut uitgebreid gedanst werd in Huize Storm. De jongedame ging nog wel los op de begintune van Sesamstraat, maar Storm Jr. was vooral passief. Nu een maandje na operatie beseffen we ons pas dat hij misschien al wel een half jaar ziek was geweest. De oor/neusoperatie heeft wonderen verricht. De oude jonge Storm is weer terug. Het bommetje energie dat volop kan genieten van muziek. En danst als hij de muziek daar geschikt voor vindt. Nou, in die categorie valt Mates of State dus. Zonder enige gene danste hij met zijn kleine zusje op de sprankelende neo-prog-pop met orgeltjes van het echtpaar Kori (keyboards) en Jason (drums). Zoals Jr. lief samen danst met zijn zusje zo lief zingt dit echtpaar ook samen. Helaas slechts vier liedjes lang, waaronder een opgevoerde cover van Bowie‘s “Starman”. Gelukkig weet Jr. de repeatknop te vinden. Voor de DVD Two of Us heeft hij geen geduld. De liedjes vindt hij leuk, maar dat gekout tussendoor hoeft van hem niet. Sr. vindt dat dan wel weer leuk. Two of Us schetst het beeld van de periode van de opnames van Mates of States’ derde cd Team Boo. Niet echt een high quality DVD overigens qua beeldopnames. Meer door een fan voor een fan eigenlijk. Maar daardoor krijg je wel een goed beeld hoe het is als een echtpaar samen in een band te spelen én ook nog eens de enige bandleden te zijn. Vooral charmant is hoe de twee in de live-opnames elke keer weer verliefd lijken te worden op elkaar tijdens het spelen van hun liedjes. Maar ik ben het wel eens met Jr. dat door de kamer springen op alleen het kwartiertje All Day leuker is dan twee uur beeld.


mij=Polyvinyl / Bertus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven