De Snevo's – De Snevo's

Ooit reisde ik van het pittoreske Losser naar het Brabantse Schijndel met een ex om een concert van de Tröckener Kecks te kunnen zien op het Paaspop festival aldaar. Dat festival was toen nog lang niet zo massaal als het nu is overigens. Nu ik er zo over nadenk weet ik eigenlijk nog steeds niet wat ons bezielde om daar helemaal naar toe te reizen. Ik kocht een koel Kecks anti-drugs shirt dat ik vijftien jaar later nog steeds draag. Sommige dingen gaan nooit kapot. Liefde voor Kecks-achtige muziek ook niet. U weet wel: old school nl-talige rock als in Kecks en dat het nergens mooi wordt. En Kecks-achtiger dan in de Snevo’s wordt het vast nooit meer. Natuurlijk is Fred Kienhuis geen Rick de Leeuw, maar die zong toch altijd al mooi lelijk. Fred zingt gelukkig lelijk mooi. Maar Theo Vogelaars is toch echt wel dé Theo Vogelaars. Deze twee kennen elkaar al van het begin van de jaren ’80 en hebben nu met de Snevo’s na twee jaar podiums afstruinen eindelijk hun titelloze debuut uitgeworpen. Een koel plaatje. Rafelige maar wel uitgebalanceerde liedjes die een mengeling zijn van pop, punk en rock’n’roll met zelfs een snufje surfgitaar voorzien van droge tragikomische, maar sterke Nederlandstalige teksten (“Altijd Jeuk & Korte Armpjes”, “Evert Jan”). Goed voor een glimlach en her en der een traan. En ik moet aan mijn reis denken naar the Middle of Fucking Nowhere in Brabant. Het enige wat ik me kan bedenken is dat de Kecks Twente al een tijd niet meer aan gedaan hadden en wij wel zo onze behoeftes hadden. Het wordt tijd dat ik de Snevo’s ga zien, merk ik aan alles.


mij=PIAS

2 reacties

  1. Ach, ‘t was dezelfde Paaspop als waar ik een niet-op-voorraad-zijnde Kecks-strandtas kocht bij Theo’s Magische Merchandise Standje en die ik tot op de dag van vandaag nog steeds niet toegestuurd heb gekregen. Nooit meer de moeite genomen om daar eens achteraan te gaan. Wellicht dat ik ‘m bij een concertje van de Snevo’s eens bij zijn kladden pak ?
    Leuk was dat trouwens, Paaspop. Paar keer geweest, elke keer weer met een harsens vol zaagsel en houtsnippers weer naar huis. Tegenwoordig is er die charme ook wel af geloof ik, want volgens mij wordt het niet meer in de manege gehouden maar in ordinaire tenten…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven