Kettel – Through Friendly Waters

Op het nieuwe label Sending Orbs verscheen een nieuw album van Reimer Eising, ook wel Kettel genoemd. Het album van Kettel is het eerste plantje, dat het label tot volle wasdom moet doen groeien. Als er meer van dergelijke plantjes worden aangeboden gaat dat vast lukken, want dit instrumentale en vooral elektronische album begint als een kiemplantje, dat steeds groter wordt, tot het je hele hoofd vult. Nu is Reimer Eising ook beslist geen beginnend tuinier, hij wist ooit een deal te maken met het KracFive label, waarlangs hij de Noord-Amerikaanse markt wist te bereiken. De muziek kenmerkt zich door digitale harpjes, engelachtig (in “Pinch of Peer” en “Through Friendly Waters”) zou ik zelfs durven beweren, ondersteund door fijne glijdende beatjes, die nooit echt hard worden, maar net genoeg zijn om het ritme pakkend mee te maken. Eerlijk en vriendelijk zijn woorden die in me opkomen. Een rustige variant van Orbital, zeg maar, of Aphex Twin onder de kalmeringsmiddelen… Eigenlijk is het een bijna religieuze ervaring die je opdoet met het luisteren van Through Friendly Waters. Een groene breinmassage! Met de eveneens organische versieringen op het hoesje van Jeroen Advocaat is dit best een lekker album om vast te houden. En om te draaien!


mij=Sending Orbs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven