Monolith Deathcult – The White Crematorium

Ik moet een beetje op mijn woorden passen. De elitetroepen van The Monolith Deathcult (TMDC) struinen het hele internet af op zoek naar slachtoffers. Geen discussie over TMDC wordt gevoerd zonder inmenging van de krijgsheren zelf. Critici worden professioneel van weerwoord voorzien. Alle aantijgingen betreffende het zijn van een slap aftreksel van een bepaald Amerikaans bandje, ik zal het N-woord maar niet noemen, worden ongegrond verklaard. Er wordt bewust gekozen voor een opvalstrategie. Zolang er maar over je gepraat wordt, ben je in beeld en zit je goed. Deze strategie werkt natuurlijk alleen als je ook daadwerkelijk over potentiële slagkracht beschikt. De commando’s van TMDC maken hun oorlogspraat echter waar en bewijzen met The White Crematorium dat ze genoeg wapentuig in huis hebben voor werelddominantie. Een batterij massavernietigingswapens wordt ingezet om de ongelovigen omver te blazen. In een afwisselend hoog en laag tempo wordt er genoeg napalm afgeworpen om de luisteraar in vuur en vlam te zetten. Naast bands als Severe Torture, Disavowed en Pyaemia blijkt nu ook dat TMDC grensoverschrijdend is in te zetten voor een portie extreem death metal geweld en terreur. De negen meesterwerkjes op dit album behandelen elk een weerzinwekkende gebeurtenis in de geschiedenis van Europa. De holocaust, het schrikbewind van Stalin, Tsjernobyl en de rooftochten die Spaanse soldaten onder aanvoering van de Hertog van Alva in Nederland uitvoerden, zijn enkele onderwerpen die aan bod komen. En juist met deze innovatieve ideeën wordt duidelijk dat we hier niet met één of ander slap aftreksel van doen hebben.


mij=Karmageddon Media / Bertus

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven