The Bereaved – Darkened Silhouette

Soms voel ik mij net een rijexaminator. Ik krijg een cd toegestuurd en moet dan beoordelen of een band alleen maar kan sturen of dat ze ook daadwerkelijk kunnen rijden. Het Zweedse The Bereaved is door de platenmaatschappij goed genoeg bevonden om af te rijden en laat op hun debuut cd Darkened Silhouette het resultaat horen van hun rijexamen. Helaas kan ik op basis van de afgelegde rit geen rijbewijs verstrekken. Aan hun stuurmanskunsten ligt het in ieder geval niet, want ondanks een gemiddelde leeftijd van tweeëntwintig jaar is hun speltechniek dik in orde. Problemen ontstaan bij het rijden. De rit van melodieuze, trashy death metal wordt te pas en te onpas verstoord door mierzoete keyboardmelodieën die het geheel veel te zoetsappig maken. Bovendien wordt er veel te braaf gereden. Er ontbreekt gewoon nog een eigen rijstijl en na een paar keer meerijden ken je het ritje wel en wordt het saai. Als de platenmaatschappij in de inlay van de promorit dan ook nog eens vermeldt dat we hier met de nieuwe Zweedse death metal hoop van doen hebben is de kans op slagen verkeken. Dat is echter helemaal geen schande, zeker gezien de leeftijd van de bandleden niet. Gewoon op de fiets terug naar de oefenruimte om het nog eens proberen. Eventjes de bandjes van de toetsenist lekprikken, beetje aan je eigen geluid sleutelen, andere platenmaatschappij zoeken en volgend jaar opnieuw examen doen. Succes verzekerd.


mij=Black Lotus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven