Dreamtale – Difference

In Finland groeien speciale bomen waaraan ze zangers kweken voor powermetalbands. Dat is handig, want die bands lijken wel om de haverklap te wisselen van zanger. Dreamtale – een Finse powermetalband dus – heeft voor hun derde album Difference weer een vers blaadje van een boom geplukt en ingezet voor de opnames. Helaas had ik in het donkere Finse powermetalwoud de vorige albums van Dreamtale nooit opgemerkt, waardoor ik me maar verre houd van het benoemen van de verschillen ten opzichte van andere albums en of er vooruitgang is geboekt. Dit album werd opgenomen in de Goldenworks studio van en geproduceerd door Timo Tolkki’s, natuurlijk bekend van Stratovarius (bij de derde boom rechts en je bent er zo). En dus zijn zijn muzikale invloeden er wel her en der in verwerkt. Daarnaast zijn er ook duidelijk raakvlakken met bands als Kamelot en Therion. Dit maakt het dat het een melodieus powermetal album is geworden met daarbij de nodige donkere kanten. De metalen op deze schijf zitten goed in elkaar en is solide als een geheel aan elkaar gesmeed. Opvallend op de cd is onder andere het derde nummer. Die lijkt wel een medley van ‘geleend’ werk met onder andere een stuk “Over The Hills And Far Away”, het Gary Moore nummer dat onder andere ook bekend is als cover van Nightwish (vijfde boom links door de struiken bij de open plek). Overigens zoekt Dreamtale ondertussen alweer een nieuwe zanger, omdat Jarkko zich volledig wil richten op een andere band waar hij in zit, Teräsbetoni (na de Nightwish-open plek, richting noorden lopen rechts bij de vijfde grote eik). Nou ja, bomen zijn er genoeg in Finland, dus een fris blaadje is vast zo weer gevonden.


mij=Spinefarm / Bertus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven