Garbage – Bleed Like Me

(In de auto pt 12)
‘Ik baal nog steeds dat je die New Order door een ander hebt laten recenseren. Heb je eens een plaatje dat ik leuk vind, geef je het weg.’
‘Jij begrijpt toch ook wel dat ik niet alles wat leuk is zelf kan bespreken? Er is ook teveel leuks overigens.’
‘Ja, dat begrijp ik wel, maar toch.’
‘Kijk maar even in het handschoenenkastje, daar ligt nog meer leuks.’
‘Hey! De nieuwe Garbage, dat vind ik inderdaad leuk ja.’
‘Je hebt geluk. Het had niet veel gescheeld of Bleed Like Me was er helemaal niet gekomen. Writer’s block en stemproblemen bij zangeres Shirley Manson en een behoorlijke leverziekte voor Butch Vig.’
‘Butch Wie?’
‘Butch Vig, die produceerde onder andere Nirvana‘s Nevermind. Daarom drumt Dave Grohl, de ex-drummer van Nirvana, ook mee in “Bad Boyfriend”. Het schijnt dat hij met zijn enthousiasme de boel weer uit het slop getrokken heeft tijdens de opnamen.’
‘Het komt nou niet echt op mij over alsof de opnames veel moeite gekost hebben. Het lijkt wel alsof ze het geëxperimenteer van dat vorige album met die rozen op de voorkant een beetje achter zich gelaten hebben. Dit klinkt vertrouwd als die eerste plaat.’
‘Yup, dat vind ik ook. Dit nummer (“Sex is not the enemy”) heeft overigens een Pixies-achtige drive. Dat vond een collega van mij afgelopen week ook al. Koel nummer. Het valt me sowieso op dat de nummers weer meer draaien om Manson. Hoezeer Vig haar stem af en toe ook vervormt, ze torent altijd boven de rest uit en het zijn allemaal weer van die lekkere meeblèrnummer’
‘Ja. Ik ben blij dat je deze cd wel voor jezelf gehouden hebt, dit vind ik erg leuk namelijk.’
‘Oh, maar die New Order cd heb ik ook voor je besteld hoor.’


mij=Warner

8 reacties

  1. Hier ben ik echt hélemaal over te spreken! Heb van de week bijna niet anders gedraaid, het couplet van Why Do You Love Me wat de hele dag in je hoofd zit, heerlijk. Maar ook nummers als Run Baby Run, Right Between The Eyes en Boys Wanna Fight zijn echt geweldig!

  2. Nina

    Gooi mij maar in het hokje van Garbage Fan want ik ben bekeerd sinds deze plaat en ik heb er helemaal geen problemen mee. Al ben ik toch van mening dat ik ‘The World Is Not Enough’ toch nog het beste vind ^^

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven