Jasper – Coming Home

Als je zelf bezig bent gitaarspelen te leren, ga je pas echt letten op de techniek van anderen. Ik ben fan van de 25-jarige Nijmeegse student Jasper Merle. Kon ik het maar zo. Jasper speelt al jaren, schrijft als singer-songwriter zijn eigen liedjes en treedt regelmatig akoestisch op in cafe’s. Zo heb ik hem leren kennen. Die optredens vliegen voorbij: speels tokkelt, vliegt en vlamt hij over de snaren. Een gitaarjongen die zich helemaal uitleeft. Heerlijk om naar te kijken, het spelplezier slaat direct over. En nu heeft hij een cd. Begeleid door een band doet hij er zijn beste werk op. Ik kocht een exemplaar direct na een spannend (nieuwe band, nieuwe arrangementen), maar niettemin uitstekend live-optreden in het Steigertheater. Het songmateriaal op Coming Home is sterk en opgewekt. Vooral in “Summer Breeze” en het titelnummer laat Jasper zich gaan en hoor je de lol in zijn spel terug. En ook prijsballad “Ghosts of the Past” (met mineur/majeurwissel) is mooi, al moet wel gezegd dat de studio-opname van nou net die laatste twee slordig is geproduceerd. Voortaan wegwerken die snaartikjes of zo’n onvast gezongen refrein! Live was het gewoon prima. Maar allez, geen man overboord. De fraaie kampvuurliedjes “Surrender” en “Impossible Life” maken het af. Als u op een zwoele avond een terrasje in de stad pakt, moet u maar eens duimen dat Jasper langskomt.


mij=Eigen beheer

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven