Belasco – Something between us (EP)

Het zal je gebeuren. Je bent een bandje uit Engeland, gezegend met een zanger die liefhebbers van haters scheidt (zoals ook Muse‘s Bellamy en Radioheads’ Yorke evenveel voor- als tegenstanders hebben) en je smeedt ambachtelijke melancholische indierock-liedjes. Gek genoeg krijg je veel eerder in Duitsland voet aan de grond dan in je regenachtige thuisland. Maar opeens is daar dan toch de gewenste verandering. Na een flink aantal singles en een album (Knowing Everyone’s OK) is Something between us de eerste Engelse single die onder de vlag van een major-label is opgenomen (naar verluidt voor een bedrag waar de gemiddelde indieband een compleet album voor zou kunnen opnemen… laat die majors maar schuiven!). Voor de Duitse markt is dit nummer samen met nog enkele andere songs op een schijfje gezet om als EP aan de man te brengen. Het resultaat? Een prima EP, want alle nummers halen een voldoende halen en met name het titelnummer is van dien aard dat ze sterk naar het eerstvolgende album doet verlangen. Niet vaak blijft een refrein zo lang aangenaam in het hoofd rondzoemen. Mocht dit nummer zijn weg naar de Engelse consumenten vinden dan ziet de toekomst er voor Belasco zonnig uit. Na Duitsland en Engeland zal dan ook Nederland er wel eens een keer aan moeten geloven. Mijn zegen hebben ze.


mij=Supermusic / Alive / Import

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven