Manual – Azura Vista

Manual - Azura VistaHet artwork voor Manuals laatste album, Azure Vista , bestaat voornamelijk uit een ietwat onscherpe maar zeer uitnodigende foto van het paradijselijke strand van Californië. Ik zie er mensen lopen die genieten van het strand en het prachtige weer. En op dit moment wenste ik dat ik een van die mensen kon zijn. Helaas voor mij lijkt de zomer hier nog niet in zicht. Maar op het nieuwe album van de pas 19-jarige Deense muzikant maakt hij gebruik van gitaren, synthesizers en een oude drumcomputer. Daarmee helpt Manual mij deze toch wat winterse lente door met acht lange soundscapes waarmee het paradijs vanzelf naar mij toekomt. De opener “Clear Skies Above the Coastline Cathedral” is een prachtig dromerig nummer met gitaren die de structuur van het nummer vormgeven en een vrouwelijke stem die bijna onhoorbaar. En dit was nog maar het eerste nummer… Manual heeft een aantal duidelijke inspiratiebronnen zoals My Bloody Valentine, maar dan iets milder, of aan een exotisch meesterwerk van Brian Eno en misschien ook nog invloeden van The Cure.Gooi deze allemaal in de mixer en dan krijg je Manual. De regenboog van sonische kleuren op Azure Vista doen mij alvast denken aan zonnige zomerse dagen en zwoele zomernachten. Gelukkig brengt dit plaatje me alvast in de stemming!


mij=Darla / Import

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven