Mist – Bye, Bye

“Afscheid nemen bestaat niet” kweelde Marco Borsato ooit eens tot vervelens toe. Toch moeten we straks afscheid nemen van wat verworden is tot mijn vertrouwde huis. De folders zijn gedrukt, het huis staat bij de makelaar op de site en het hoogste punt van het nieuwe huis is al bijna bereikt. Toch een beetje jammer, want na een jaar of zes is het eigenlijk helemaal ons stekje geworden. Een bekend eilandje in het eigenlijk nog steeds onbekende stedelijke Zwolle. Dat krijg je met dat ellendige forensen en ook door het komen van kinderen. We zijn nu dus in therapie om afscheid te nemen van ons stekje en nieuwe energie op te doen om in Amersfoort een frisse doorstart te maken. Dat pakken we grondig aan hoor, dat afscheid nemen. Zo hebben de heren van Mist speciaal voor ons een album opgenomen. Het album, met de toepasselijke titel Bye Bye, gaat over afscheid nemen van het afscheid nemen. Ja, ja, dat krijg je hè als je een groepje gepromoveerde muzikanten en een gewezen journalist lost laat op zo’n thema. Maar goed, als het ons helpt bij ons losmaakproces, dan vind ik het prima. De zachte stem van Rick Treffers, die soms ondersteund wordt door Lydia Wever en Marijn Wijnands, werkt zalvend en rustgevend. De liedjes zijn verstild en mooi gearrangeerd zoals huisfavoriet Perry Blake dat zo mooi kan. Straks als afsluiting van onze sessies geeft Mist een afscheidsconcert in ons huis. En we hebben de band alvast beloofd: daarna gebruiken we het woord afscheid nooit meer.


mij=Astro / Sonic

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven