Mr. Love and the Stallions – Paris

Op een druilerige ochtend stap ik na een vroege sollicitatie binnen bij een platenzaak, waar ik de DVD van Kill Bill 2 in de aanbieding zie. Terwijl ik deel 1 er ook bij zoek, hoor ik een uiterst prettig stukje muziek. Bij de balie aangekomen vraag ik wat er op staat. “Mr. Love and the Stallions” vertelt de jongen achter de balie. Hmm, zegt me niks. “Klinkt een beetje als de eerste van dEUS“, zeg ik. “Da’s mooi om te horen!” zegt de jongen. Om er bijna verlegen aan toe te voegen: “Het is m’n eigen bandje.” Terwijl ik nog even geniet van wat ik hoor, praten we door over dEUS op Lowlands, over Zita Swoon en Rudy Trouvé. Even later wandel ik de deur uit met Kill Bill deel 1 en 2 én met een exemplaar van Paris, de tweede cd van Mr. Love and the Stallions. Thuisgekomen gaat het schijfje direct de speler in en wordt de ruimte gevuld met luchtige gitaarpop. Door de veelvuldige aanwezigheid van een cello en lekker tegendraadse gitaargekte doet het inderdaad soms aan het vroege dEUS denken. Andere nummers hebben weer een vleugje Nirvana, maar er staat ook zowaar wat electropop op. Normaal gesproken ben ik daar echt niet voor te porren, maar dit gezelschap weet het geslaagd te combineren met stevige gitaarklanken, waardoor het niet uit de toon valt bij de rest. Er zijn heel wat stukjes popgeschiedenis herkenbaar, maar door het overduidelijke spelplezier en de goede productie hindert dat eigenlijk geen moment. Alleen de vocoder mogen ze van mij volgende keer thuislaten, die had met ELO uit moeten sterven. Verder is het een plaatje vol fijne puntige én luchtige gitaarpopliedjes. Niets om verlegen over te zijn in elk geval.


mij=Tinkatone

8 reacties

 1. Dit is fantastisch! Ik loop al dagen op de een of andere manier met de naam ‘Mr. Love en the Stallions’ rond, en vraag me wanhopig af wat het is. Een B-film? Een hip boek? Nu weet ik het (en kan ik weer verder met mijn leven..!). En nog een leuk fragment ook.

 2. Bas

  Zeker een geweldige band! Dit soort bandjes hebben we niet veel in Nederland! (sterker nog, maar een!) En live gaan helemaal alle remmen los.
  De cd knalt je speakers uit en is zo afwisselend dat je het gevoel hebt een prima verzamelaar op te hebben staan met o.a. dEUS, Velvet Underground en Evil Superstars, maar ook Vive la Fete. En dan heb ik het niet eens over hun show. Onnederlands goed

 3. marijn

  Hallootjes,
  Ik vind jullie helamaal sexy geweldig!! Kan zelfs in Sydney nog van jullie muziek genieten 🙂 Heel veel ucces met alles.
  Dikke kus en als ik terug ben kom ik snel weer een keer kijken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven