The Light Brigade – The Light Album

Ik snap niet dat “Supergirl” van Reamonn ooit een hit geworden is. Wat een ongehoord vervelend zeurnummer is dat zeg, met een onwijze neuzelzanger. Word je dáár nou blij van? Put je er moed uit? En het is vooral gruwelijk irritant als Reamonn voor de 8637e keer op Sky Radio voorbijkomt in de bus. Welke idioot heeft überhaupt ooit bedacht dat de radio in de bus aan moet? Het is pas iets van de laatste maanden, dus ik heb geprotesteerd via mail. Klacht in behandeling genomen en nooit meer wat van gehoord natuurlijk. Gelukkig heb ik mijn eigen discman voor de betere muziek. Ik luister namelijk hoe The Light Brigade over Suzanne zingt, over liefde (“thanks for nothing!”) en over tweedehands harten. Desondanks klinkt deze Nederlandse Britpop aanstekelijk vrolijk en predikt zanger Gerton Govers alle mooie dingen van het leven. Je hoort overal aan af dat de band veel plezier heeft, de ene leuke solo buitelt over het andere orgeltje. The Light Album is dan ook een mooi eerbetoon geworden aan de Beatles (vooral “Light Has Come”). De muziek zelf heeft wel wat van de Bluetones. Is dit album ook even goed? Nee, helaas niet. Het mist echte uitschieters, hits. Maar ja. Wat mij betreft tien keer liever deze band op de radio dan Reamonn!


mij=Eigen Beheer / Clearspot

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven