Zan Clan – We are Zan Clan…Who the f**k are you??!

Gut, een hele echte glamrockband, die kom ik niet vaak meer tegen. Meestal is het me ook net even wat te opgelegd vrolijk. Zo niet hier. Zan Clan heet het gezelschap en ik heb heel wat door het huis lopen huppelen op dit plaatje. Okee, zoals het glamrock betaamt gaat het nergens over en is het allemaal licht verteerbaar, maar ze kunnen wel spelen. “Ze”, dat zijn vooral zanger Zinny Zan, een Zweed die ooit als Zimmy San Shotgun Messiah aanvoerde, en gitarist Chris Laney. Ze hebben er nog drie Zweden bijgezocht en dat resulteerde in We are Zan Clan…Who the f**k are you??!” een pretrockplaatje dat er mag zijn. De kwaliteit van de songs is heel behoorlijk. Een snuifje Mötley Crüe en een vleugje Guns ‘n Roses, overgoten met een productiesausje van wat Def Leppard en een beetje Y&T. Als bonustrack is nog eens een verdienstelijke cover van Cheap Trick‘s “Surrender” toegevoegd. Halverwege de jaren tachtig was dit Zan Clan een wereldact geworden met dit materiaal. Inmiddels is het genre zo uit de mode dat ze hun ambities een stuk lager zullen moeten stellen. De liefhebber heeft er echter een pretentieloos, maar lekker klinkend cd’tje bij. Een lekker zonnig plaatje, dat wat dat betreft op precies het goede moment wordt uitgebracht. Hey, een mens kan niet altijd gaan lopen somberen. Een plaatje als dit is precies de goeie hap-slik-weg-muziek voor mijn ongegeneerd vrolijke momenten.


mij=GMR / Bertus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven