Ayreon / Rhapsody / Angel

Come Back To Me is de laatste single van Ayreon en bevat twee totaal overbodige nieuwe versies van het nummer “Day Seven: Hope”, afkomstig van het album The Human Equation. Van de vijftien seconden die zijn toegevoegd aan de originele versie word ik niet warm of koud en de dance remix is zo slecht dat zelfs de Top40 er niet mee gehaald zal worden. De eveneens aanwezige cover “When I’m Sixty Four” van de Beatles is aardig, maar samen met het folky nummer “August Fire” bevat deze single niet genoeg interessant materiaal om hem in huis te halen.
Filmheld Christopher Lee is de 64 al lang gepasseerd en beschikt nog steeds over een imposante spreekstem. Deze stem leende hij vorig jaar al eens aan Rhapsody voor de opnames van Symphony Of The Enchanted Lands Part II – The Dark Secret, waar hij als verteller op te horen is. Wat veel mensen echter niet weten, is dat de boze tovenaar ook over een goed ontwikkelde zangstem beschikt. Op The Magic Of The Wizard’s Dream is het resultaat van Lees inspanningen en de hernieuwde samenwerking met Rhapsody te horen. Het gelijknamige albumnummer werd maar liefst in vier verschillende talen opnieuw opgenomen en wat opvalt, is dat Lee ondanks zijn leeftijd, nog steeds over een zeer machtige en krachtige bariton beschikt. De samenzang met Fabio Lione is uitstekend en het gastoptreden van deze levende legende rechtvaardigt dan ook het verschijnen van deze single.
Helena Iren Michaelsen zou qua leeftijd wel een kleindochter van Lee kunnen zijn. En misschien ook wel zijn vriendin, dat is niet ongebruikelijk voor een beetje filmster. De schone Noorse heeft voor haar nevenproject Angel de gehele line-up van haar huidige band Imperia opgetrommeld en komt alvorens het nieuwe album verschijnt, met de single Don’t Wanna Run op de proppen. Met “Don’t Wanna Run”, “Mother” en “Heaven” bevat deze single drie emotionele ballads, waar Helena slechts ondersteund wordt door piano en wat strijkers. In het nummer “Darkness” komt meer haar verknipte kant bovendrijven. Al gillend en schreeuwend werkt ze zich door de woeste compositie heen en de veelzijdigheid en kwaliteit van haar stem vallen positief op in dit nummer. Toch heb ik moeite met de emotie in haar ballads en zeggen haar teksten mij niet veel. De aankomende plaat heet niet voor niets A Woman’s Diary – Chapter 1. Dat is gewoon niets voor een man.


mij=Inside Out / Steamhammer / Black Lotus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven