Candiria – What Doesn't Kill You Will Only Make You Stronger

Deze band had eigenlijk dood moeten zijn. Dat lijkt wat cru als ik dat hier zo stel, maar in september 2002 leek het er sterk op. De jongens van Candiria reden terug van een optreden toen hun busje werd verpulverd door een aanstormende tientonner. Twee leden hebben lange tijd in coma gelegen, het busje lag bijna aan flarden (zie de hoes) en ook de rest van de jongens was er slecht aan toe. Begrijpelijk. De schadevergoeding van een paar miljoen loog er overigens ook niet om, maar dat terzijde. Na een periode van herstel komt Candiria nu weer terug met hun nieuwe plaat getiteld What Doesn’t Kill You Will Only Make You Stronger. En het is lange tijd geleden dat een plaattitel zo sterk gekozen is. Candiria stond al langer bekend om hun opmerkelijke vorm van pulserende progressieve metalcore met zowel fusion als pure hiphop invloeden, maar nooit eerder wisten ze er zo’n coherent geheel van te maken. Dat komt ook door de zanger die in de tussentijd heeft leren zingen en dat, in combinatie met verslavende refreintjes, werkt natuurlijk altijd prettig. Met deze plaat bewijst Candiria dat het een opmerkelijke band is met een echt eigen geluid die op deze revalidatie-plaat meteen de beste uit hun oeuvre neerzetten. Doe er uw voordeel mee zou ik zeggen.


mij=Earache

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven