Groove Grocery – This One Goes To Eleven

Ik ben te gast op mijn oude werkkamer op de universiteit. De achtergrondmuziek is vandaag het stapeltje oude cd’s: Marianne Faithfull, Dusty Springfield
“Heb je niks anders?” vraag ik.
Alan Parsons Project?”
“Alsjeblieft zeg! Even kijken wat ik zelf bij me heb. Hmz. Alleen maar herrie, helaas. En nog een echt verschrikkelijke promo, van de Groove Grocery, die kan ik jullie niet aandoen…”
“Laat horen!”
“Alleen de cover is al afschuwelijk… Een vrouwentorso met een luidspreker als navel, met op de plaatsen van de tepels een volumeknop en een plug…”
“Bah ja. En dat hoofd aan de binnenkant, hoort dat erop?”
“Geen idee. Het is een Belgische trien, die probeert Idols-achtig te zingen, begeleid door een drumcomputer en een hoop instrumenten die nogal simpel funken… Echt heel amateuristisch. En ik krijg er een beetje een Chipz! gevoel bij.”
We luisteren naar “Superstar” en naar het blije refrein ‘Am I straight or am I gay’ uit het half van Zita Swoon’s “Hey my life is ok” gejatte “Doris Day”.
“Niet echt iets dat je een heel publiek ziet meezingen he?” vraag ik.
“Als ze nou de eerste ermee waren… Maar het is niet eens camp, je kunt er niet om lachen. Doe mij dan maar Belinda Bedekovic ofzo. Het is Kroatisch, geloof ik. Die doet een soort porno-act met een keyboard, maar dan zonder uit de kleren te gaan.”
“Wow, waar heb je dát nou weer vandaan? Komt dit van het songfestival ofzo?”
“Via IRC. Nee, het songfestival, dan moet je de video van Supersonik van Elektronik eens zien. Dat haalt zelfs dat niveau niet!”


mij=LC Music

4 reacties

  1. elly vandenbergh

    vind jouw comment op de cd van groove grocery 4 keer nix. en je slaat de bal een paar keer serieus verkeerd. lees misschien eerst effe tal van uitstekende recensies alvorens uit je lul te kletsen. en over het publiek : wees maar gerust dat groove grocery live geldt als een van de beste livebands uit vlaanderen. grote bek, die hollanders. en toch steeds weer onder de gordel.

  2. fifi

    wat een rommel die recensie. Ik heb zelf de CD van Groove Grocery gekocht en vind hem prachtig. Ik hbe ze ook enkele keren live gezien en elke keer sprongen de vonken er af. Die zangeres heeft heel wat meer in haar mars dan jullie idols. Ik raad u aan om op 23 juli een snaar de Gentse feesten te komen en daar aangekomen moet je rond 22u op de Korenmarkt zijn, daar zie je groove op z’n top.

  3. lou

    ben hier toevallig op de site geraakt, en viel bijna van mijn stoel toen ik de recensie over de cd van GG las. wat een muzikale nitwit heeft dit in godsnaam geschreven? jonge jonge, ze zouden beter de recensenten eens aan een recensie onderwerpen. over smaak en kleuren valt niet te redetwisten, maar dit is er toch ver over! voor de lezers: de plaat van GG is goed en bij momenten magistraal. en inderdaad, dat zijne hoogheid stonehead (dat is waarschijnlijk ook zijn schedelinhoud) eens live komt zien. foute boel, stonehead, heel foute boel! en wat je over de zangeres schrijft is héél laag bij de grond en een regelrechte schande voor een journalist. de bal spelen, man, en niet de man: daar begint integriteit mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven