Henkus – People You Know

In het noorden van het land is Henkus al een redelijk grote naam. Vooral RTV Noord en Rebecca draaiden de single “She’s The Girl” veel en de fans van Henkus vroegen het nummer zo vaak aan bij The Box dat het nummer daar zelfs in de top 50 van landelijk meest vertoonde video’s belandde. Het is dan ook een liedje dat een extreme radiovriendelijkheid in zich heeft. Dat geldt voor zo ongeveer het hele debuutalbum van Henkus. Ik zou kunnen zeggen dat Jan Henk de Groot en zijn mannen weten wat het grote publiek leuk vindt en daar op People You Know haarfijn op in weten te spelen. Maar dat klinkt nogal cru en doet de liedjes van Henkus toch wel een beetje tekort. Ik kan me eigenlijk ook niet voorstellen dat dat de insteek van de heren is. Maar goed, fijne pop/rockliedjes schrijven kun dus wel aan De Groot over laten. Daarbij valt op dat ‘ie lekker losjes allerlei genres vermengt in zijn nummers en dat “She’s The Girl” niet eens het beste liedje is van Henkus. De nieuwe single “Turntable” is bijvoorbeeld veel leuker en een heerlijk zonnig powerpopliedje bovendien. “It’s About Time”, dat lonkt naar van die typische Amerikaans AOR, “Roses, Rubies & Mercedes Car Keys”, een funky rocksong met een flinke stoot Mother’s Finest, en de ballads zijn ook stuk voor stuk leuker. Al met al heeft Henkus onder productionele hoede van Michiel Hoogenboezem (De Dijk, Lois Lane) met People You Know een prima debuut afgeleverd.


mij=SMH

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven