Maria McKee – Peddlin Dreams

Ik luister slechts heel zelden naar de radio. En als ik dan al luister dan is het ‘s nachts. For The Record, met Leo Blokhuis en Mart Smeets kan me nog steeds wel bekoren maar van andere dingen val ik slechts in slaap. Maar soms word ik gedwongen om naar de radio te luisteren. Mijn ouders zijn bijvoorbeeld helemaal dol op Sky Radio. Ik haat Sky Radio. Elk uur dezelfde kutnummers achter elkaar, elk uur “Show Me Heaven” van Maria McKee, elk uur hetzelfde bandje. En dat dag in, dag uit. Sterf Sky Radio, ga dood! Maria McKee was voor mij heel lang synoniem met Sky Radio en dat was helemaal niet aardig van mij. Want iedereen heeft recht op zijn jeugdzondes, Maria heeft er twee begaan: “Show Me Heaven” zingen voor die kutfilm en “A Good Heart” voor Feargal Sharkey schrijven. Gelukkig voor Maria heb ik haar jaren geleden al vergeven, anders had ik haar hetzelfde lot willen laten ondergaan als Sky Radio. De reden van mijn vergiffenis? Ergens in 1993 bracht ze al het fantastische You Gotta Sin To Get Saved uit, méér dan briljante alt.country waar menig singer-songwritertje nog steeds zijn inspiratie uit haalt. Maar daarna werd het helaas stil. Ze bracht af en toe nog wel platen uit maar bijzonder werd het niet meer. Maar nu is daar dan opeens Peddlin Dreams. Voor deze plaat heeft Maria heeft besloten terug te keren naar de alt.country. En dat had ze eerder op deze wijze moeten doen want ze levert even één van haar beste cd’s af. Ze zingt beter dan ooit, ze heeft een fijn stel muzikanten ingehuurd (leden van haar voormalige band Lone Justice en ook The Jayhawks zaten uit hun neus te peuteren toen Maria belde) en laat me na elke luisterbeurt met kippevel achter. Meer, meer, meer!

Mariah McKee speelt vanavond in Paradiso


mij=Cooking Vinyl / Bertus

4 reacties

 1. Michiel

  Ik ben pas halverwege liedje 1, maar ik vind het nu al een topplaat! Lekker zeg, alles precies goed, stem doet denken aan een jonge Joni Mitchell.
  Bedankt voor het wijzen op deze plaat, want zonder u had ik haar niet gehoord.

 2. Om ‘Life is Sweet’ en ‘High Dive’ vanwege de andere muziekstijlen dan alt.kuntry als niet bijzonder af te doen is wel erg kort door de bocht. Smaken verschillen.
  Hoewel ik moet toegeven dat ik deze nieuwe ook wel weer een tikke mooier vind.

 3. Michiel

  Overigens besef ik nu pas: ik zie steeds Nicole Kidman voor me als ik Maria McKee beluister. Niet onprettig, zo’n voorstelling, kan ik u vertellen.
  Gek hoe zo’n associatie werkt… te meer omdat ik heel die kutfilm nooit gezien heb.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven