Rebelski – Stickers on Keys

Heel vaak hoor ik het niet meer, maar Rebelski‘s nieuwste cd Stickers on Keys was gewoon uitverkocht. Hoe is het mogelijk hè, anno 2005? De lyrische stukken tekst die erover geschreven werden in Engelse bladen zullen hier vast bij geholpen hebben. Bij Twisted Nerve moeten ze aangenaam verrast zijn geweest. Gelukkig is Stickers on Keys nu wel weer leverbaar. Rebelski staat overigens voor Martin Roman Rebelski. Bij iemand die de boekjes die bij cd’s zitten uitpluist gaat er nu een lichtje branden en weet dat hij Badly Drawn Boy hielp bij de opnames van zijn Hour of the Bewilderbeast-album. Bovendien speelde (en tourde) Martin ook mee op de twee albums van de Doves. Het handige hieraan voor Rebelski is dat alledrie de fulltime Doves ook hand- en spandiensten verlenen voor zijn album waar multi-instrumentalist Rebelski zelf verder het gros van de instrumenten bespeelt. Alleen aan drums en de schaars aanwezige vocalen waagt hij zich niet. Die honneurs worden in de vier niet-instrumentale nummers waargenomen door Montgolfier Brother Roger Quinley en Beats For Beginners‘ Mike TV. Rebelski weet in zijn songs op een geraffineerde wijze een combinatie te maken tussen het minimale van Steve Reich en de ambient van Brian Eno. Het zijn echt wel echte songs doordat hij genoeg hint naar bands als Mercury Rev en (een beetje) Doves waardoor het niet te abstract te wordt. Dit maakt Stickers on Keys dromerig, breekbaar en allesbehalve saai. Maar het is ook zo’n album doordat ze je elke draaibeurt details hoort die je eerder niet hoorde waardoor het je steeds meer intrigeert.


mij=Twisted Nerve

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven