Spiritual Beggars – Demons / Novadriver – Deeper High

Sorry, het is allemaal mijn schuld die hitte. Ik hoop dat je het me vergeven kunt. Het komt namelijk doordat ik de afgelopen dagen de juiste omstandigheden nodig had om een stukje te kunnen schrijven over een tweetal ijzersterke stoner releases die deze week uit komen. Je weet wel hoe dat gaat dan, hè? Je gaat bellen met boven, krijgt een afwijzing, probeert het nog eens en uiteindelijk lukt het je om vier dagen goed heet weer te krijgen om de nieuwe platen van Novadriver en Spiritual Beggars in het juiste daglicht te kunnen plaatsen. Beide bands hebben veel te lang gewacht met het uitbrengen van de opvolgers van respectievelijk Void (2001) en On Fire (2002). Voor Novadriver is het hun tweede album, voor Spiritual Beggars het zesde en het eerste op symfo(!)label Inside Out.En eigenlijk zijn ze beiden even tof. Beide vijftallen zwaaien gezellig naar Black Sabbath . Hierbij doet Novadriver vaak wat Kyuss (het gitaarwerk) en Monster Magnet (de grooves) bij de soep en de Spiritual Beggars haalt het Deep Purple specerijenpotje uit het rekje haalt. Dus je kunt je voorstellen dat ik me op vaderdag – de dag dat een vader mag doen waar hij zin in heeft – prima vermaakt heb. De deur naar buiten open, volume onbeschoft hard en om de vijftig minuten een cd-tje wisselen. Met de blote bast vol in de zon en intussen ook nog flink bier tanken en verder helemaal niets. Het is alleen zo naar dat mijn lijf nog steeds gloeit als de barbecue van de buren van gisterenavond en doet mijn huid pijn bij elke aanraking met kleding. Ik ga maar eens bellen voor slecht weer en een droefsnoeterig plaatje opzetten.


mij=Inside Out / Suburban en Smallstone / Bertus

2 reacties

  1. Miriam

    “Ik ga maar eens bellen voor slecht weer en een droefsnoeterig plaatje opzetten.” schreef Storm in bovenstaande recensie. Ok Storm, mag ik jou dan voor deze ene keer een tip geven? Als je behoefte hebt aan zo’n soort plaatje, zet dan de nieuwste van Eels eens op! Je weet vast wel hoe die heet en dat plaatje past heel goed bij druilerig weer met af en toe een klein zonnetje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven