Brakes – Give Blood

brakes-give_blood.jpgEn de hoofdprijs in de categorie “zet-zoveel-mogelijk-nummers op-een-album-dat-slechts-28-minuten-duurt” gaat dit jaar naar Brakes met hun album Give Blood. De heren van het uit Brighton afkomstige Brakes hebben zestien nummers op hun album gepropt. Het kortste nummer is na zes seconden al voorbij en voor het langste nummer moet je toch even 3 minuten en 39 seconden de tijd nemen. Je zou verwachten dat de band het langste nummer in ieder geval als single zou uitbrengen. Maar nee, de eerste single “Pick Up The Phone”, dat de band vorig jaar uitbracht, duurt slechts 30 seconden. Helaas hebben ze hiermee niet de Engelse top 40 gehaald, wat dan een plaats opgeleverd had in het Guinness World of Records boek als kortste UK top 40 single ooit. Opener “Ring a Ding Ding” heeft godzijdank niks met die vreselijke ringtones te maken. Het is wel een nummer wat een hele dag in mijn hoofd blijft zitten. ‘Ring a ding ding, my heads in a spin.’ Maar is dat nou Karen O waar zanger Eamon over zingt in “Heard About Your Band”? Ja! En niet alleen Karen O, ook over Electrelane en Sleater-Kinney zingt hij. De heren laten zien ook veel humor te hebben. Zo krijgt de Amerikaanse vice-president Dick Cheney het er behoorlijk van langs in “Cheney”. “Cheney, Cheney, Cheney, stop being such a dick!” Brakes heeft ook aan een indie-dansvloer gedacht in de vorm van “All Night Disco Party”. Danst u mee van noord naar zuid, oost naar west en van links naar rechts? Als je 28 minuten te kort vindt voor een album, druk dan snel de ‘repeat all’-knop in, want Give Blood verveelt niet snel.


mij=Rough Trade / Konkurrent

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven