Demons & Wizards – Touched By The Crimson King

Het was vijf jaar terug al een hele mooie combinatie, de gelegenheidsformatie Demons & Wizards, en dat is is het nu nog steeds. De krachten van de man achter Iced Earth, gitarist Jon Schaffer, worden wederom gebundeld met die van de man achter Blind Guardian, zanger Hansi Kürsch. Het hardere van Iced Earth in de blender met het mythologische van Blind Guardian, maar dan wel met een eigen smoelwerk. Ook al hoor je natuurlijk her en der wel duidelijk de invloeden van hun eigen bands terug. Na vijf jaar hebben de heren eindelijk weer de tijd gevonden om een waardige opvolger te maken voor debuut Demons & Wizards. ‘Dankzij’ de rugklachten van Jon, die de tour met Iced Earth daardoor grotendeels moest afzeggen, vond hij de tijd om enkele nummers, die al op de plank lagen, samen met Hansi uit te werken en uit te breiden tot wederom een schijfje dat er wezen mag. Beïnvloed door de verhalen van Stephen King over de Crimson King en Tolkiens Lord Of The Rings worden heerlijke en krachtige powermetal afgewisseld met ingetogen, akoestische momenten. Neem bij voorbeeld de opener “Crimson King” of het aanstekelijke “Dorian” later op het album. In beiden wordt die wisselwerking goed ten gehore gebracht. Het album wordt afgesloten met een misschien wat vreemde eend in de bijt, namelijk een cover van Led Zeppelins “Immigrant Song”. Ze vertolken het nummer echter dusdanig aangenaam dat het wel een lekkere eend is geworden. Ik hoop dat de rugklachten van Jon spoedig tot het verleden behoren, zodat ik ook live hun muziek over me heen kan laten komen als hun “Terror Train”.


mij=Steamhammer / SPV / Rough Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven