Modern Life Is War – Witness

Hardcore heeft als vernieuwend genre zijn langste tijd natuurlijk allang gehad. Alle riffs zijn al eens gespeeld. Wil je als hardcore-band nog verrassend uit de hoek komen moet je dus wel heel erg creatief zijn. Dan is er iets aan de hand. En met dit Modern Life Is War is zeker iets aan de hand. Want potdomme, wat is dit Witness een geweldige hardcore-plaat zeg. Enorm afwisselend, agressief, kleurrijk, eerlijk, oprecht, furieus en bovenal verschrikkelijk intens. Van begin tot eind zit de band er bovenop en is de spanning te snijden. En dan komen ze niet eens uit New York of Boston maar uit boerenstaat Iowa. Modern Life Is War balanceert qua geluid en invloeden ergens in de buurt van bands als Converge, Comeback Kid en Shai Hulud, maar weet de songs toch toegankelijk en zelfs catchy te houden zonder de blinde agressie te laten varen. Maar ze zijn ook niet bang om de grenzen van het genre wat op te rekken met alternatieve gitaarakkoordjes en afwijkende spanningsopbouw. Ik wil het intussen wel van de daken afschreeuwen: Modern Life Is War is een geniale band en heeft met dit door Kurt Ballou (van, jawel, Converge) geproduceerde schijfje de beste hardcore-plaat van de laatste paar jaar gemaakt. En dat zeg ik zonder overdrijven. En als u nog verder overtuigt wenst te worden, check dan die MP3 van de song “D.E.A.D.R.A.M.O.N.E.S.” maar eens. Wat mij betreft hardcore-anthem van het jaar.


mij=Reflections / Bertus

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven