Moj Rakety – Moj Rakety

Al eerder heb ik me er over verbaasd dat er tot nu toe nooit meer Russische bandjes geweest zijn die hier doorgebroken zijn. Ik kan me bijna niet voorstellen dat er in een metropool als Moskou geen (indie-)rock bandjes zijn die hier een voet tussen de deur zouden kunnen krijgen. Rockmuziek is volgens mij populair genoeg in Rusland. Moj Rakety zal niet het bandje zijn dat zal zorgen dat het hek hier in Nederland van de dam gaat en andere bandjes snel zullen volgen. Een geinig plaatje hebben ze wel afgeleverd. Hun titelloze debuut verschijnt hier in Nederland via het fonkelnieuwe label Inca Records. Een kleine beginnersfout maakt dit Russische trio wel vind ik. Het is natuurlijk geinig om een cover van de Pixies op je repertoire te hebben staan, maar speel zo’n nummer – in dit geval “Ilsa de Encanta” – dan gewoon lekker tijdens optredens als iedereen staat te zweten in de zaal. Op cd moet je van goede huize komen op de Pixies te overtroeven en dat lukt ze dus ook niet. Maar goed, dat is ook één van de weinige dingen waar ik wat over te klagen heb op dit debuut. Je kunt duidelijk horen waardoor ze beïnvloed zijn: Nirvana, Smashing Pumpkins, Radiohead en soms een beetje door Faith No More, maar dat geldt net zo goed voor ontelbaar veel andere bandjes. Het stoort gelukkig nergens. Wat dat betreft weten de Russen hun invloeden eigenlijk best goed om te vormen tot een aardig zooitje allegaar.

Moj Rakety speelt 17 juli op de Zwarte Cross


mij=Inca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven