Sherwood – Sing, But Keep Going

sherwood-sing_but_keep_going.jpgHet hoesje van de eerste cd van Sherwood met daarop vijf knapen gezellig staand bij een grote boom ergens in een weiland doet mij vrezen dat ik een jongemannen variant van de Kelly Family voorgeschoteld ga krijgen. Helemaal in combinatie met de foto op de achterkant en de titel Sing, But Keep Going . Dat viel gelukkig wel mee. Het zijn gewoon vijf blagen uit Californië die pakkende pop/rock liedjes maken. De heren zingen wel spaarzaam samen op dit album, maar meestal is het bassist Nate Henry die zingt met eventueel een tweede lijntje voor gitarist Dan Koch en gelukkig ruikt het helemaal nergens naar die suffe Kelly Family. Wel naar een beetje emo en ook naar de Beach Boys. In het booklet becommentariëren steeds twee van de bandleden de nummers. Dat is grappig om te lezen. Zo vertelt toetsenist Mike bij het afsluitende, vrijwel akoestische nummer “The Last To Know” dat zijn moeder nadat ze de demo ervan hoorde steeds vroeg het weer te spelen omdat ze het zo goed vond. Mike kwam op een avond thuis en zijn ouders betrapte. Het nummer stond op repeat en ze waren aan het dansen in de kamer aan het zoals ze deden in hun Beatles-concert-going dagen. En omdat zijn moeder zich beklaagde dat het nummer eigenlijk te kort was heeft hij het langer gemaakt. Da’s lief, is het niet? En fijn voor ons ook, want zo kunnen wij ook nog wat langer genieten van Sherwood en hun evenwichtige en smaakvol vormgegeven pop/rock liedjes.


mij=SideCho / Sonic

3 Comments

  1. Leondra

    Mag ik iets vragen? Wat is er eigenlijk mis met the Kelly Family? Ik hou van ze, ben al fan sinds ik een klein meisje ben. Oke, ik was nog niet eens geboren toen ze bekend werden, maar sinds ik 3 of 4 ben wordt ik al met ze geconfronteerd, mede door de media en door de markten waar je die vlaggen van hun kon kopen. En vanaf die tijd hebben ze me al gegrepen, ik heb ze altijd onthouden. En vorig jaar zomer werd ik weer met hun geconfronteerd, voor het eerst in 3 jaar, sinds La Patata. Ik zag op Youtube een clip van hun, en ik werd op slag verliefd op die mooie jongens(Paddy en Angelo in de clip Because It’s Love), met hun lange haren, prachtige blauwe ogen en stemmen als fluweel. De meisjes vond ik ook erg goed, ik zag ze namelijk in andere clips in actie, en sindsdien ben ik helemaal weg van ze. Ik ga dit jaar naar hun concert in Panningen, al vind ik het jammer dat er wat mensen gestopt zijn. ik vind ze zeker niet suf, en ik voel me verbonden met hun, mede doordat ze net als mijn ouders vroeger veel gereisd hebben(ik kom namelijk uit een familie van zigeuners en reizigers) en hun muziek omschrijft gewoon wat ik allemaal voel, vooral de teksten van Maite en Angelo. Mijn hart gaat dan ook sneller kloppen als ik muziek van hun hoor. Bedenk de volgende keer, als u weer zoiets kwetsend naar hun toe schrijft, dat zij ook hard hun best doen, en dat zij ook hun hart en ziel in hun muziek leggen, iets wat veel bands niet doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top