The Jealous Sound – Kill Them With Kindness

the_jealous_sound-kill_them_with_kindness.jpg9-11 zal ik niet snel vergeten. Maar ik denk dat dat voor iedereen geldt die dat moment bewust meegemaakt heeft. Ik zat nog boven op de grote vreugdewolk door de geboorte door de geboorte van Storm Jr. die nog geen week voor die datum geboren werd. Het werden hierdoor rare contrastrijke dagen voor ons. Ik weet ook nog heel goed dat binnen de kortste keren de hoezen van The Coup en Dream Theater in de ban gedaan werden en dat de Bleed American-cd van Jimmy Eat World in één keer geen Bleed American meer heette maar gewoon Jimmy Eat World. Het zijn dingen die in mijn geheugen gegrift staan. En elke keer als ik een album hoor dat in de lijn ligt van Bleed American spoken de gebeurtenissen uit september 2001 weer door mijn hoofd. Bij The Jealous Sound‘s Kill Them With Kindness gebeurt dat nu dus weer. Deze plaat van de nieuwe band van ex-Knapsack frontman Blair Shehan had eigenlijk al in september 2003 moeten verschijnen. Via een major als ik me niet vergis. Maar The Jealous Sound werd ook geplaagd door allerlei platenmij-ellende. Gelukkig werden ze bij Better Looking, dat hun debuut-ep in 2000 uitbracht, weer met open armen ontvangen. Dat is ook wel terecht, want Kill Them With Kindness is een solide emo-pop/rock album met hier en daar subtiele new wave-achtig toetsenwerk. Het toont bovendien aan dat Shehan een van de talentvollere songwriters in het genre is.


mij=Better Lookin / Sonic

5 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven