The Gathering – Accessoires: Rarities & B-Sides

the_gathering-accessoires.jpgEen singletjesmens ben ik nooit geweest. Als een band me echt interesseert koop ik liever een verzamelaar van B-kantjes, maar dat doen ze lang niet allemaal. Daardoor mis ik nog wel eens een track die ik toch wel graag hebben wil. De uitvoering van Talk Talk‘s “Life’s What You Make It” door The Gathering wilde ik absoluut niet missen en de “Amity” cd-single van The Gathering staat dus in mijn cd-kast. Dat nummer staat nu ook op de verzamelaar Accessoires: Rarities & B-sides, die ook alle andere extra tracks van de singles die verschenen tussen Mandylion en if_then_else bevat. Hierdoor krijg je aan de hand van covers van Slowdive en Dead Can Dance en liveuitvoeringen en alternative takes van eigen nummers van The Gathering in vijf kwartier een mooi beeld van de ontwikkeling van de band sinds Anneke zich bij hen voegde. De moeite waard dus, maar de tweede cd van deze dubbellaar is misschien nog wel interessanter. Vijf tracks hiervan zijn het resultaat van een demosessie die de band deed op Texel voor How To Measure A Planet? en klinken al beter dan wat menig band uit durft te brengen. Toch zijn de echte glimmers hier de eerste acht tracks. Dit zijn de demo-opnamen die Eroc (Grobschnitt) maakte met de band voor Nighttime Birds. Als ik ze vergelijk met de uiteindelijke cd-opnamen, dan vind ik deze demo’s hier en daar misschien zelfs mooier dan de cd-versies uit 1997. Ik vraag me bij het beluisteren dan ook echt af waarom ze voor de cd zelf niet gebruik gemaakt hebben van Eroc’s diensten. Dan was Nighttime Birds misschien wel nog mooier geweest.


mij=Century Media / Suburban

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven