Timid Tiger & A Pile Of Pipers

timid_tiger-and_a_pile_of_tigers.jpgWanneer je zoals ondergetekende de jaren 80 voornamelijk in het zwart hebt doorgebracht. Ja, zelfs bij 30 graden boven nul nog een zwarte panty aantrok om maar vooral niet gezond bruin te worden, is je destijds misschien ontgaan dat in dat tijdperk ook veel vrolijke muziek gemaakt werd die niet meteen tot de pulp gerekend moest worden. Muziek waar je in retrospect eigenlijk best heel blij van wordt. Dan is Timid Tiger & A Pile Of Pipers beslist een plaatje voor jou! Maar ook voor de jongere garde die gewoon van vrolijke niets-aan-de-hand op Britse leest geschoeide pop houdt is dit een plaatje om te smullen! Van “Combat Songs & Traffic Fights” – waar Gr.R. misschien beter niet naar kan luisteren omdat het een beetje op Toontje lager lijkt – tot “Ladybirds & Ladygirls” is deze CD een feestje. Timid Tiger stortte zich zonder enige gene in de platenkast van hun oudere broers en mixt vrolijk Madness met “Amoureux Solitaire” van Lio. Gitaarriedeltjes met de hoekigheid van Franz Ferdinand gaan hand in hand met disco en Britpop met een zweempje glam à la Marilyn Manson. Dit levert een op het eerste oor naieve mengelmoes op. Wie durft er vandaag de dag nog een Vocoder, Casio of blokfluit te gebruiken? Timid Tiger! Deze tijger is helemaal niet verlegen, maar heeft juist lef. Hun ogenschijnlijke onbevangenheid heeft geresulteerd in een enorm fris en aanstekelijk plaatje. Alweer een verrassing uit het land van de oosterburen!


mij=L'Age D'Or / Sonic

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven