Biohazard – Means To An End

biohazard-means_to_an_end.jpgVan wat er de afgelopen vijftien jaar gebeurd is ben ik veel vergeten. Op concertgebied staan me echter nog heel wat gebeurtenissen helder voor de geest. Zo weet ik nog precies hoe ver mijn bek openhing bij het aanschouwen van het voorprogramma van het in mijn omgeving mateloos populaire Mucky Pup. Sodeknetters ☣☣☣, wat knalde deze band. Biohazard bleek de naam. Het waren vrienden van Mucky Pup uit New York. Het duo Graziadei (snerpende stem) en Seinfeld (bulderende stem) schreeuwde zich die avond de longen uit het lijf over een vurige mix van hardcore, metal en hiphop en liet ons vol verbazing achter. Mucky Pup mocht blij zijn dat ze zelf ook briljante en amusante liveband waren, een andere band had waarschijnlijk het podium niet meer opgedurfd, zo kolkte het de zaal na afloop van het Biohazardgeweld. Alsof er tussen die avond, de sterke cd’s Urban Discipline en State Of The World Address en nu niet een handvol zwakke tot matige albums verschenen is, bijt Biohazard met Means To An End nog een keer fel van zich af. Om te bewijzen dat ze het echt nog wel kunnen. Geen ballades of andere tierlantijntjes, drieëndertig minuten knallen is hier het devies. Alsof ze zelf ook donders goed weten dat na vijftien jaar de stekker uit een band trekken beter kan gebeuren met een knal dan met een sisser op sites en in bladen. En dat is ze wat mij betreft uitstekend gelukt.


mij=SPV / Rough Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven