The Rolling Stones – A Bigger Bang

rolling_stones-a_bigger_bang.jpgBij de satirische poppenserie Spitting Image was de running gag met Keith Richards dat hem steeds weer verteld werd dat hij al overleden was. Hij geeft inderdaad al een jaar of dertig de indruk een levend lijk te zijn, maar gelukkig is hij al de nodige jaren clean en dus nog steeds in staat op te treden. Zo langzamerhand krijg je bij de Stones de indruk dat een album vooral een excuus is om weer op tournee te gaan, erg vernieuwend is het allemaal niet meer wat ze doen. Bij het merendeel van de songs van de laatste tien jaar weet je na pakweg zes maten al hoe het verder gaat, inclusief de gedubbelde jengelkoortjes van Mick Jagger, het rammelende gitaarwerk van Richards en de snoeiharde klappen op de snare van Charlie Watts. Na Tattoo You zijn de echte klassiekers uitgebleven en zijn het voornamelijk herhalingsoefeningen geweest met slechts minimale verschillen. Nou zijn de Stones op halve kracht nog altijd de moeite waard, dus niemand klaagt erover, maar een nieuw Stonesalbum levert geen fan nog een slapeloze nacht op. Voor A Bigger Bang geldt hetzelfde als voor vorige albums: de bovengenoemde ingrediënten zijn allemaal weer aanwezig, er zitten wat reggaeritmes in en Richards kreunt zich weer door een aantal songs heen. Zeker niet slecht, maar slechts één keer ga ik nog rechtop zitten: bij de slepende blues “Back of my hand”, waar de slidegitaar en harmonica oude tijden voor even doen herleven. De rest is hetzelfde als bij vorige albums: echt Stones, best aangenaam, maar al lang geen sensatie meer. Degelijk jazeker, maar A Bigger Bang? Mwah, een wijze uit het oosten zei op zo’n moment:’Wat dempt zo’n gordijntje nog, hè?’


mij=EMI

9 reacties

  1. Wesley

    wat is dit voor onzin the stones zijn nog altijd SUPERVET. hoe kan je ze zo afkraken dit is echte muziek altijd feelgood. niet zeuren, jij zou na 40 jaar ook niet veranderen van stijl als het 40 jaar geweldig is gegaan.

  2. Wesley

    wat is dit voor onzin the stones zijn nog altijd SUPERVET. hoe kan je ze zo afkraken dit is echte muziek altijd feelgood. niet zeuren, jij zou na 40 jaar ook niet veranderen van stijl als het 40 jaar geweldig is gegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven