Savage Circus – Dreamland Manor

savage_circus-dreamland_man.jpgNog even en dan mag ik echt een ouwe zeur worden. Dan zijn mijn jaren als twintiger definitief voorbij. Helaas kan je het wel zien. De haargod gebruikt voor mijn hoofdbedekking namelijk al enige tijd dezelfde kunstmest die ook in de Amsterdam Arena voor het gras wordt gebruikt. Inderdaad, het moet nu nodig vervangen worden of mijn hoofd roept binnenkort meer associaties op met een ander, lees cafésport met drie ballen, balspel. Voorlopig stel ik het zeuren nog even uit. Ik heb ook niets te klagen, zeker niet na het beluisteren van Dreamland Manor, het debuut van de Zweeds/Duitse formatie Savage Circus. Savage Circus is de nieuwe band van drummer Thomen Staunch, de man die bijna twee decennia lang bij Blind Guardian op de drumkruk zat en eerder dit jaar besloot om zijn eigen weg te gaan. Belangrijkste reden was vooral een muzikaal verschil van mening. Thomen wilde graag weer ouderwetse speed en power metal maken, niet al te ingewikkeld, lekker snel en een beetje minder bombastisch dan het nieuwe werk van Blind Guardian. En dus haalde Thomen op advies van zijn oude maatje Piet Sielck in het land-van-de-onbegrensde-hoeveelheid-klasse-muzikanten, een zanger en gitarist om met hem mee te doen en strikte hij Piet zelf om de bas in te spelen en de productie te verzorgen. Het resultaat is een ruim vijftig minuten durende reis terug in de tijd met melodieus gitaarspel, flitsende solo’s, rollende bassdrums en meerstemmige zanglijnen. Prima te verteren spul voor deze aankomende dertiger. Met dit soort releases red ik het nog jaren, met of zonder haar.


mij=Dockyard 1 / Soulfood

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven