Dream Theater

Soms is het jammer dat we geen recensies schrijven over concerten hier.


mij=Dream Theater, 10 oktober, Heineken Music Hall, Amsterdam. Foto: George

29 reacties

 1. edwin

  vanavond speelden ze in ieder geval de gehele ‘dark side of the moon’ van pink floyd. tja, als ik mag kiezen he… dan hadden ze liever ‘selling england by the pound horen spelen’.
  en van die technische notenbrij? wat zal ik zeggen, het is de enige band waar de zanger geen solo mag zingen 😉
  en het is idd john myung, boel koele bassist…

 2. @edwin: wat is dat toch met DT? Ik heb hier een bootleg liggen met een complete Number of the Beast van Maiden gecovered, en nu weer Dark side of the moon. Terwijl die gasten toch genoeg eigen nummers hebben zou je zo denken.

 3. henry

  Je kunt klagen over een teveel aan technische hoogstandjes, maar dat hun eigen nummers niet goed genoeg zouden zijn of dat ze er niet genoeg hebben is natuurlijk onzin. Wees blij dat er bands zijn die verder gaan dan de platgetreden paden. (leuk je cd naspelen, zoals de meesten doen.). Dream Theater stond twee avonden in de HMH en had ver van tevoren aangekondigd een ‘classic album’ te gaan coveren. Dat is dus gewoon heel erg leuk (voor de echte fans). En nog origineel ook. Ik was er verder niet bij hoor. Als ze Reign in Blood doen kom ik wel weer eens kijken…..

 4. Rene Nijkamp

  Geweldig Dream Theather op 11 oktober. Goed eband, goed musici en goede zanger en prachtige uitvoering van the dark side of the moon. Even hoopte ik op the lamb lies down maar misschien een volgende keer. Alleen jammer dat het geluid TE hard was waardoor het een beetje vervormde maar dat ligt aan de aan de geluidsmensen en de slechte acoustic in de Heineken hal.

 5. jan

  dubbel gevoel overgehouden aan dees avond. 1e set vond ik niet spannend genoeg (qua nummerkeuze dan), 2e set was dik in orde. ‘the spirit carries on’ met die zangeres erbij, geweldig. en die ‘andersom toetsensolo’ was toch ook wel een hoogtepunt. voorstel: volgende x ‘images and words’ in z’n geheel spelen.

 6. Ik miste een boel klassieke meuk, zoals A Change of Seasons of Metropolis. Set 1 was niet echt spannend, hoewel het muzikaal stond als een huis. DT is trouwens de enige band waarbij het pas écht leuk wordt als de zangert tussen de coulissen verdwijnt ! Al moet ik zeggen dat ie Dark Side bijzonder aardig zong.

 7. remco

  heb je meer fotos gemaakt van dream theater 10 okt amsterdam want ik wil fotos daarvann ben er ook geweest maar kan nergens fotos vinden kan j ze mischien sturen naar r_consten@hotmail.com
  concert was geweldig hebben andere nog fotos want ik wil z zoooooooo graag
  wtf waarom d naam roel ik typete remco in weird

 8. rutger

  ik heb de ‘andersom keyboard solo’ van jordan niet gezien hoor, ik ben naar beide shows geweest en james labrie (de zanger) zat er goed in! hij haalde alle hoge noten (zelfs die in ‘Under a Glass Moon’ en dat zegt wat)
  en wat dat gevoelloze notemeuk betreft: luister is naar Space-Dye Vest, of Dissapear, of Trail of Tears, want er zit wel degelijk gevoel in hun muziek!

 9. Jippie, ik ben er wel geweest de 2e avond, en wel speciaal de 2e avond, want dan alleen coveren ze een compleet classic album. Stilletjes gehoopt op 2112 van Rush, maar DSOTM was ook dik in orde. Het was de dertiende keer dat ik ze zag in NL, en ik heb inderdaad de bootlegs van beide avonden al !!! Voor degenen die niet opgelet hebben, Jordan Rudess bespeelde de keyboard inderdaad van beide kanten, daar waar je normaal staat en in spiegelbeeld (vanuit de kant van de pluggen). Petrucci gaf weer gitaarles, Portnoy drumles, Myung bewoog zelfs meer dan de vorige keren bij elkaar, Rudess speelt zelfs wibi Soerjadi op snelheid nog naar Toscane en LaBrie was inderdaad goed bij stem. Ook het geluid was fantastisch, en voor degenen die nog eens rustig willen kijken hoe goed deze gasten wel zijn, bekijk de Budokan DVD !!! Tip, op DVD 2 staat de instrumedley, kun je je favoriete muziekant van DT kiezen en zie je alleen hem hetvolgende kwartier (ja, zo kort duurt die medley …)
  Volgende tour ben ik er cker weer bij om de beste verzameling musici wederom aan het werk te zien, maar eerst ACR met Journey !!!
  Groetjes, DT fan sinds 89, Eric Beld

 10. Ray

  Ik ben helaas niet geweest op beide avonden niet, omdat ik op vakantie was, maar had er graag bij willen zijn. Als iemand toevallig de bootlegs heeft van beide avonden, kan ik die dan eventueel ruilen of bestellen? zodat ik toch nog een schrale troostje hebt?
  gelukkig had ik ze al wel gezien op Arrow rock festival, (waar ik wel weer de bootleg van heb) zodat ik ze toch nog deze tour heb kunnen aanschouwen,want ze blijven voor mij toch 1 van de beste bands

 11. edwin

  @ronald: wat dat is met dream theater? geen idee, ik denk dat ze willen doen waar ze zin in hebben.
  al ben ik wel van mening, dat dark side of the moon niet echt een goede keuze was. het was me thuis nooit zo opgevallen, maar eigenlijk wordt er niet zo heel veel gezongen op dat album. zou dat mss de reden van deze keuze geweest zijn 😉
  met dream theater heb ik een beetje vreemde verhouding. aan de ene kant is het allemaal wel knap wat ze doen, maar er zit soms zo weinig bezieling in en live lijkt het vaak niet op een groep te gaan, wat er daar op het podium staat. ene keer heb ik meegemaakt, dat dat wel het geval was (bospop) en dan spat het er ook meteen vanaf. in de hmh was het weer niet het geval, tevens ben ik het er niet mee eens james de hoge noten haalde. in ‘after life’ (voor de breezah’s, dat is van hun eerste cd) ging hij toch lelijk de fout in.
  en mocht iemand portnoy in Translantic hebben zien spelen, dan had je daadwerkelijk iemand met plezier zien spelen. deze avond was gewoon werken en dat zag en hoorde je eraan af.

 12. remco

  Labrie is erg goed hij was goed in conditie daar vroeger had hij wat last van zijn stem waardoor hij somige noten niet haalden maar nu hij jaren bij een specialist is geweest heefd hij nu zijn stem weer helemaal terug ik vond hem erg goed zingen 10 oktober echt te gek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven