Ewan Pearson – Sci.Fi.Hi.Fi. 01

ewan_pearson-sci_fi_hi_fi_01.jpgWie ‘s nachts naar Kink FM luistert hoort nog wel eens klassieke houseplaten voorbijkomen. Van die obscure instrumentale anthems die iedereen wel kan waarderen omdat ze zo neutraal zijn. Klatsch‘ “God Save The Queer” bijvoorbeeld. Of die edit van “Mein Gott, Es Ist Voller Sterne” van General Base. (Ik kwam ooit het album tegen. Afrader) Van daar is het maar een kleine stap naar Soldouts “I Don’t Want To Have Sex With You”, het hoogtepunt van Ewan Pearson‘s eerste mixding. Pearson woont in Berlijn en is al sinds 1998 de stille kracht achter een wagonlading producties en remixes voor anderen (Goldfrapp, Royksopp, Playgroup, Gwen Stefani), typisch in kalme electrostijl met fraai overstuurde synths. Met deze eerste Sci.Fi.Hi.Fi zal hij zeker vrienden maken, zelfs onder mensen die niet zoveel met dance hebben. De plaat bevat een handvol van die Kink-houseklassiekers in de dop en is perfect opgebouwd, geschikt voor elke plek. Briljant in eenvoud, consequent in stijl. En ook het minimal-nummer van Villalobos, de bekendste naam uit het rijtje, is zeker geen vuller. Na verloop van tijd begin ik dat rustige wel een beetje saai te vinden. Gelukkig is er dan ook nog “Maraud Your Ears”, waarin Ewan’s maniakale dwerghamster halverwege bezit neemt van diens keyboard. En er is die fraaie trance-achtige break in Dirk Technic’s “I Love You”. En daarna dus Soldout! Voor de lompere acid wendt u zich maar tot DJ Hell, maar Pearson laat hier in zijn eigen vorm ook een staaltje genot horen. Dat belooft wat voor deel 2, waarschijnlijk van de hand van Andy Weatherall.


mij=Soma / Rough Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven