Fence – The Woolf

fence-the_woolf.jpgTegenwoordig denken wij dat Hasselt dichter bij Joshua Tree Park ligt dan bij de grens met Nederland. Met dank aan Millionaire en de vriendschap van Tim Vanhamel en zijn kornuiten met Queens Of The Stone Age-opperhoofd Josh Homme. Toch was er voordat Millionaire überhaupt al bestond al een leuk bandje uit dit om haar jenever (en natuurlijk Pukkelpop) bekend staande stadje: Fence. Zij behaalden al in 1998 achter Das Pop de zilveren plak tijdens Humo’s Rock Rally. Daarna brachten ze met The Return of Geronimo en Angels on your Body twee smaakvolle rockalbums uit en scoorden zelfs een paar bescheiden radiohitjes. Na een sabbatical year dat er uiteindelijk twee werden vonden ze in 2004 dat het hek toch maar weer van de dam moest. Met eigen gekochte apparatuur namen ze The Woolf op en het resultaat lieten ze afmixen door Excelsior‘s huismixer Frans Hagenaars. De twee jaar pauze heeft de band goed gedaan. Bij hun liedjes zou je zonder voorkennis niet vermoeden dat het Belgen zijn. Je zou eerder denken dat ex-leden van The Pavement het heel gezellig hebben gehad met Jason Falkner in de studio. Me dunkt, dat we het slechter hadden kunnen treffen. Maar het schijnt toch echt het resultaat van vier Belgen te zijn. Drie van hen hebben ‘& zang’ achter hun naam staan in het begeleidende schrijven. Hierdoor zal het u vast niet verbazen dat het lekker frisse The Woolf een album geworden waarop vooral de samenzang, net als de liedjes zelf, van deze Belgen puik is.
Fence speelt de komende tijd drie keer in Nederland:
03 October: De Brakke Grond, Amsterdam (samen met Flip Kowlier‘s ‘t Hof van Commerce )
05 November: Merleyn, Nijmegen
24 November: Ekko, Utrecht

Hier stond de prijsvraag waarmee je tickets kon winnen voor het concert in de Brakke Grond. Je bent te laat nu…


mij=Excelsior / V2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven