Him – Dark Light

him-dark_light.jpgMisschien is het geen toeval dat Dark Light op een herfstachtige dag in mijn brievenbusje viel. De naargeestigheid van de teksten van Him past perfect bij druilerig weer en donkere luchten, maar vreemd genoeg word ik vaak juist heel vrolijk van dit soort muziek. Het nummer “Join me (in death)” van Him staat al jaren bovenaan in mijn ‘zingen onder de douche’ top 10, ondanks dat het niet echt een onderwerp is waar een normaal mens blij van wordt. Het was voornamelijk de aanstekelijke muziek en het refrein die de vrolijkheid teweegbracht. Helaas kon het album waarvan “Join me” afkomstig was mij verder niet zo blij maken. Vooral live leek de band naar mijn smaak, muzikaal gezien een beetje teveel op een met het gothicvirus besmette Billy Idol , waar ze prompt ook een cover van deden. Maar het moet gezegd: Valo is een van de stoerst rokende zangers op aarde. Met een donkere blik in de ogen en een Marlboro light in de mondhoek, gewoon doorzingen met die kenmerkende warme, diepe stem! Inmiddels zijn we twee cd’s en een greatest-hits album verder. Dark Light – de eerste officiële release van Him in de USA – voldoet aan alle verwachtingen die je van een band als Him mag verwachten. Melodieuze gothicrock, die meer naar pop dan naar metal neigt. Onheilspellend aanzwellende synthesizers, zo af en toe een bescheiden gierende gitaar, en natuurlijk die teksten… “When all fears came alive and entombed me, love me like you loved the sun, scorching in my vampire heart”. Niks mis mee, want het is tenslotte gothic. Toch kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat het op deze cd allemaal een beetje plichtmatig, wat gladjes, is. Juist bij een band die al zo lang en succesvol meegaat als Him, zou het wat mij betreft allemaal iets scherper, iets mysterieuzer en gevaarlijker mogen. Als zingen met een sigaret in de mond. En dat mis ik nou zo op Dark Light. Dat en een lekkere meezinger.


mij=Sire / Warner

5 reacties

 1. Jan

  Wings of a butterfly is misschien wel een lekkere meezinger maar lijkt ook sprekend op ‘En Dans’ van Clouseau!!!!! Wel goed concert, was net toevallig in Orlando en zag ze in The House of Blues…..

 2. Andrea

  Ik moet zeggen dat ik al een lang tijdje HIM fan ben, maar ik ben het voornamelijk met je eens. Alleen op een paar puntjes wil ik echter je ongelijk bewijzen. HIM is een band die niet in te delen valt onder de Rock, Metal of Pop. Daarom hebben ze er zelf maar een naam aan gegeven, het zogehete “Love metal”. Echt metalfans die lachen hier hard om, maar dat is om dat ze de omschrijving van dit begrip niet echt hebben gelezen. Een mix van ruwe gitaren, onheilspellende en mooie keyboads, grappige drumpartijen en niet te vergeten, ville’s donkere en diepe stem. Ach, en wat betreft “Dark light” ik vind het een goede cd, maar ik ben het met je eens dat het veel beter had gekunt, het is een beetje te ‘commercieel’ naar mijn idee. Doe maar maar Razorblade Romance. (als ik daar zo overna denk eigenlijk alle albums, maarja, ik houd van roze).
  Love, Valo (Andrea)

 3. valo lover

  HIM is gewoon de beste band die er is… of ten minste bijna. maar de diepe stem van valo is gewoon om helemaal weg te dromen. zijn stem is zo dromerig(ik weet geen ander woord)!!!! mijn vrienden wordu helemaal gek van mij omdat ik geobsedeerd ben door deze geweldige band en andere vinden me een vampierfeak, wat ik niet erg vind, lekker compliment haha. maar alle albums zijn geweldig, razorblade romance, dark light, love metal, geef mijn ze allemaal maar!!!
  en ya: HEARTAGRAM 4 EVER!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven