Scum – Gospels For The Sick

scum-gospels_for_the_sick.jpgWat krijg je als je leden van erkende herriemakers als Turbonegro, Zyklon, Amen, Emperor en Mindgrinder met elkaar laat vrijworstelen in de studio? Denk daar eens over na. Van de heren Samoth, Faust, Ami Casey Choas, Cosmocrator en Happy Tom – inderdaad dat zijn niet hun echte namen – hadden enkele al in 2002 het idee dat uit hun samenwerking wat moois zou kunnen opleveren. Maar zoals dat meestal gaat met all-starprojecten is een leuk idee zo gevormd, maar om het dan uit te voeren heeft het vaak nogal wat voeten in de aarde. Helemaal als je eigenlijk graag met zijn allen op hetzelfde moment wat moois op wilt nemen is zo’n planning bijna ondoenlijk. Daarom duurde het ook tot eind 2004 voordat de heren tot een gezellig samenzijn onder de noemer Scum kwamen in de Crystal Canyon-studio waar Turbonegro ook haar platen opneemt. Gospels For The Sick – denkt u ook gelijk Songs For The Deaf? – is het resultaat van deze heidesessie en het is eigenlijk best een verrassend album geworden. Raar genoeg blijft het veel verder van metal verwijderd dan je zou vermoeden als je bekend bent met muziek van de bands van individuele leden en leunt veel meer richting rauwe punk. Zelf suggereren ze als File Unders Death Punk en Black ‘n Roll genoemd wordt. Nou, vooruit dan maar weer. Gospels For The Sick is in ieder geval een explosieve, maar is hier en daar door de mix van stijlen ook wel een beetje verwarrende plaat geworden die wel een fiks aantal draaibeurten vraagt om de betekenis goed te kunnen doorgronden. En zelfs daarna krab ik me nog wel eens achter de oren.


mij=Tuba / Bertus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven