The Young Gods – Twenty Years 1985-2005

young_gods-xxy.jpgDe Zwitserse Young Gods vieren hun vierde lustrum met deze verzamelaar. Het eerste nummer “Secret” op deze plaat is meteen ook het nieuwste, waarschijnlijk al vast één van de nummers van het in 2006 te verschijnen nieuwe album. Van de andere studioalbums zijn twee tot vier songs geplukt voor dit best-of album. Voor degenen die nog onbekend waren met het fenomeen Young Gods, is dit een fraaie kennismaking. Geweldig blijft de cover van Gary Glitters “Did You Miss Me” uit 1987. Nogal dreigend, maar ook weer komisch door de combinatie van grunt en samples. Goed te zien is dat het vroegere werk een veel pompeuzere en ruigere inslag heeft dan wat er op bijvoorbeeld Second Nature uit 2000 werd gepresenteerd. Bij dit overzicht van twintig jaar Young Gods is een apart album gevoegd met remixes en een enkele ludieke cover (Serge Gainsbourg “Requiem pour un Con” en “The End” van The Doors). Uit die remixes komt het door elektronica beïnvloede geluid van de laatste jaren nog duidelijker uit de verf, maar natuurlijk ook omdat de liedjes door muzikanten werden gepimpt die een grote affiniteit hebben met elektronica. Al met al rest mij de vraag waarom deze band met hun staat van dienst en score van platen niet meer aandacht heeft gekregen, buiten het volgens mij verkeerde stigma harde rock/industrieël?


mij=PIAS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven