35007 – Phase V

35007-phase_v.jpgElke morgen in de trein los ik even de Sudoku op uit de Spits. Deze zijn vaak kinderlijk eenvoudig. Meestal zijn de negen vakjes met daarin weer negen cijfers binnen een paar minuten gevuld. En eigenlijk gaat dat altijd goed. Vanmorgen vroeg ik me af waarom ik dat eigenlijk iedere morgen weer doe. Want eigenlijk is er geen fluit aan. Dat ik me dat afvroeg kwam door 35007. Op het stuk Zwolle – Amersfoort probeerde ik al luisterend naar hun nieuwe album Phase V de puzzel die ze hiermee afgeleverd hebben te ontrafelen. En dat is een stuk lastiger dan zo’n Sudoku. Phase IV als titel was overigens gepaster geweest, het is immers hun vierde volledige album. Zelden stonden er minder woorden op een album dan op deze plaat. De woorden die er op prijken ontsieren de boel eigenlijk. Ze zijn namelijk van de producent van de plastic binnenkant. Ik wrijf over de zes stippen die in reliëf op de voorkant van de hoes staan. Het zou braille kunnen zijn. Op de achterkant staat 35007 in hun huislettertype. Ook voelbaar. Mijn vingers die nog wat vettig zijn van het brood smeren van vanmorgen laten hun vingerafdrukken achter op de hoes. Ik krijg ze er niet meer af. Ondertussen gieren de gitaren en synthesizerpartijen door mijn koptelefoon ondersteund door hobbelige drums en strak baswerk. Mijn gedachten dwalen af zoekend naar de clou. Zes tracktitels sieren de binnenkant, toch staan er maar vijf tracks op Phase V. “20 09”, “23 32”, “06 18”, “44 05”, “22 25” en “61 74”. In rode streepjes zoals op mijn wekker. Letters kunnen het niet zijn, tijdstippen evenmin… Het moet toch iets betekenen? Ik peins verder en bemerk dan pas dat we stil staan. Amersfoort reeds, ik moet er snel uit. Geen stap verder.


mij=Stickman / Konkurrent

7 reacties

 1. Betse

  Over die braille:
  dat betekend gewoon 5. De eerste 4 stippen geven aan dat het volgende symbool een cijfer is. Die 2 betekenen “e” en dat is de 5e letter.
  En track 4 zijn eigenlijk nummer 4 en 5 (halverwege valt er een korte stilte.
  Dan over de sudoku’s. Ze zijn idd vaak veel te makkelijk, maar loop es een bruna in en koop een puzzelboekje 😉
  Over de de plaat, hij is zeker gaaf en heerlijk om te luisteren. Maar Sea of tranquility en liquid zijn spannender. En ik hou niet zo van al dat gepingel van de nieuwe gitarist.
  Owhja, het is waarschijnlijk ook de laatste plaat. Er wordtook niet meer opgetreden 🙁
  zo lang verhaal, maar er is alles mee gezegd

 2. Anonymous

  Phaze V is hun 5e plaat, want je moet Sea of Tranquility zeker niet vergeten! Een waanzinnig album. Ik heb deze nog niet gehoord, maar ga hem zeker luisteren, misschien vindt de Sint hem wel in de cd-bakken… Maar over de rest gesproken ben ik nog nooit teleurgesteld over zowel hun (mini-)albumsals hun optredens! Daar wil je wel 1,5 uur voor rijden! Meer van dat!

 3. Een 35007 optreden is de overtreffende trap van een transcedentale ervaring. De 35007 platen zijn reisgidsen. Phase V is je uitnodiging om aanwezig te zijn. Gegarandeerd dat je definities en opvattingen over muziek veranderd zijn als je weer buiten komt. Weg met de wierook, je Tai Chi, Tibetaanse leermeester, paddestoelen, hash, weed en DMT: 90 minuten 35007 en je leeft het leven weer ten volle!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven