Apache Indian – Time For Change

apache_indian-time_for_change.jpgItaliaans eten bestellen bij pizzeria Istanbul of Toetanchamon is meestal een gok. Zouden de Turkse of Egyptische eigenaren wel genoeg kennis hebben van de echte Italiaanse keuken? Zoiets is ook het geval met Apache Indian. Natuurlijk is hij na jaren ervaring in staat iets voor te schotelen wat lijkt op een heuse dancehall pizza, maar of een doorgewinterde liefhebber van het genre hier het water van in de mond krijgt, is erg de vraag. Voor mij heeft hij het gewoon niet, vooral door het gebrek aan een eigen geluid en de te gladde producties. Hij mist als zanger/toaster een je-kunt-er-niet-omheen kwaliteit die grote mannen in dit genre zoals Buju Banton of Sean Paul wel hebben. Sterker nog, op bepaalde momenten schiet ik bijna in de lach door het aangeleerde Jamaicaanse accent en de licht zeurderige stem van deze gedreadlockte Indiase Brit. Het schuurt dan tegen een parodie aan, zoals op “Calling Out”, het akoestische “I Pray” en “A Prayer For Change”.
Is het dan allemaal kommer en kwel? Dat hangt af van hoe gek je bent op pop-gerichte dancehall zonder kloten. De single “The Israelites” is wat dat betreft een mooi voorbeeld; een zinloze cover die alleen verteerbaar is door de bijdrage van reggaelegende Desmond Dekker, zanger van het origineel. En ook een aantal andere gasten op dit album (met name El Feco, Binder Bajwa en Luciano) stelen te makkelijk de show uit handen van onze India(an)se vrund. Toch maar weer Pizzeria Roma bellen.


mij=API / Bertus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven