Indukti – S.U.S.A.R.

indukti-susar.jpgEerlijk is eerlijk, ik begon al te zuchten na krap dertig seconden geluisterd te hebben van Indukti‘s eerste plaat S.U.S.A.R.. Zachtjes kabbelend komt er een beekje voorbij stromen dat uit de vingers van een elfje komt die tokkelt op een harp. ‘Zucht, dat wordt weer drie kwartier ouderwets je ergeren aan ellendige ouderwetse symfo’, dacht ik. Poolse symfo zelfs. Ach ja, niet alle Poolse bandjes heten natuurlijk Riverside. Maar toen na zestig seconden vervormde basgitaren en later scherpe dissonante violen de harp bijvielen klaarde mijn humeur snel op. Dit zou vast niet zo’n vervelende zit worden als ik na dertig seconden vreesde. Niet veel later hoorde ik ook nog eens een bekende stem voorbijkomen. Blijken die jongens van Indukti gewoon vriendjes te zijn met Riverside. Waar de nummers op S.U.S.A.R. niet instrumentaal zijn neemt hun zanger Mariusz Duda de vocalen voor zijn rekening. Qua muziek verschillen Indukti en Riverside overigens nog wel behoorlijk. Indukti haalt haar invloeden veel meer uit de King Crimson– en Tool-hoek, maar vermengt deze met sfeervolle Pink Floyd-trekjes. Opvallend is verder dat Indukti met Ewa Jablonska een violiste als vast bandlid heeft. Haar vioolwerk geeft de muziek van Indukti dan ook zeker iets extra’s. Knap is dat het vijftal – klassiek geschoold – alle muziek live heeft ingespeeld. Dat heeft bovendien als voordeel dat de ‘technische’ muziek van Indukti nergens een levensloze notenbrij wordt waar dit soort bandjes nogal eens last hebben. Naast Riverside heeft Polen er met Indukti een potentiële tweede symfo hoogvlieger bij.


mij=Laser's Edge / Bertus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven