Peter Gabriel – Still Growing Up Live (DVD)

peter_gabriel-still_growing_up.jpgIk was als een kind zo blij met mijn ticket voor het concert van Peter Gabriel twee jaar geleden in Ahoy. Het concert ervoor moest ik missen omdat het op één kaartje na uitverkocht was. Gr.R.ging. Met louter enthousiaste verhalen kwam hij terug. De tweede keer kon ik gelukkig meepraten met hem. Het concert uit de Growing Up Live-tour, met zijn ondertussen befaamde ronde podium, was één van de beste die ik ooit mocht aanschouwen. De Growing Up Live-DVD die van deze tournee verscheen is dan ook een te koesteren souvenir. Daarom verbaasde het me dat er nu alweer een DVD verschijnt naar aanleiding van deel twee van deze tour, de Still Growing Up-tour. Maar deze DVD verschilt nog al van zijn voorganger. Centraal punt in de film van Hamish Hamilton is niet het materiaal van Up en het ronde podium, maar oudere nummers en het concert dat Gabriel op een normaal podium gaf. Meerdere concerten zelfs, want er wordt – af en toe in sneltreinvaart – heen en weer geschakeld tussen beelden van optredens die Gabriel gaf in onder andere Nîmes, Brussel, Lyon en Nice. Door de uitgekiende shotkeuze merk je eigenlijk alleen als je goed oplet dat het podium steeds van vorm verandert. Het goede geluid is afkomstig van een Frans optreden. Gabriel leest namelijk zijn inleidingen bij de nummers in het Frans voor en maakt van “Games Without Frontiers” “Jeux Sans Frontiers”. Duitsland zal het dus wel niet geweest zijn. Hoogtepunt van de DVD is een geweldige tien minuten durende uitvoering van “San Jacinto”. Maar ook de uitvoeringen van “Biko” en “Digging In The Dirt” zijn fantastisch. Op de tweede DVD mag Anna Gabriel – net als op Growing Up Live – haar documentaire kunsten laten zien. Hier bij worden de beelden van DVD1 gecombineerd met interviewfragmentjes met haar vader en bandleden. Een beetje teveel van het goede als je net die eerste DVD bekeken hebt wat mij betreft. Alleen naar DVD2 kijken is overigens wél leuk.


mij=Warner

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven