Sepultura – Live In Saõ Paulo (2CD / 2 DVD)

sepultura-live_in_sao_paulo.jpgHet was ergens eind 1996 dat ik verbaasd hoorde dat Max Cavalera Sepultura verlaten had. Volgens mij was het ergens in december. Direct na een concert stapte de zanger/gitarist op en startte enige tijd later Soulfly. Daarmee is hij tegenwoordig volgens mij succesvoller dan Sepultura. Het duurde na de split met Max een jaartje voordat Igor Cavalera en de zijnen in Derrick Green een vervangende brulboei gevonden hadden. Ik moet eerlijk bekennen dat mijn interesse in Sepultura sinds hij erbij gekomen is verflauwd is en ik de drie cd’s en EP die ze met Green gemaakt hebben niet haarscherp op mijn netvlies heb staan. Ik heb ze wel gehoord, maar ze bevielen me stuk voor stuk niet echt.
Liever luisterde ik nog eens naar Under A Pale Grey Sky, de livedubbelaar met Max Cavalera nog in de gelederen, die Roadrunner in 2002 uitbracht. Deze plaat wordt nu gecounterd door Live In Saõ Paulo. Spelen in Brazilië voor een troep uitgelaten Seeee-pul-tura-schreeuwende fans is een bij voorbaat gewonnen wedstrijd voor Sepultura. Logisch. Jammer is wel dat Green – hoezeer hij ook zijn best doet – toch nooit Cavelera kan doen vergeten. Dat blijkt duidelijk tijdens de bak aan klassiekers die de band vertolkt. Ander jammer punt is dat het geluid van de live-cd niet echt geweldig is. De balans tussen drums en gitaar in de mix vind ik ronduit matig. Je weet zo misschien wel honderd procent zeker dat het echt live is wat hoort, maar het is tegelijkertijd ook spijtig, want die balans is juist van cruciaal belang om de tribalmetal van Sepultura live super ten gehore te brengen.
Naast de dubbel-cd verschijnt er van Live in Saõ Paulo ook en dubbel-dvd, met op de ene dvd het liveconcert zoals het ook op de cd’s staat. Houd je van live-dvd’s dan is dit voor een paar euri meer een goed alternatief voor de cd-versie. Bovendien krijg je op het tweede schijfje nog een documentaire cadeau over het maken van de dvd, een korte documentaire over het wel en wee binnen Sepultura gefilmd door Green en drie videoclips van “Mindwar”, “Bullet The Blue Sky” en “Choke”. En als extra bonustoetje nog drie extra live-tracks.


mij=Steamhammer / SPV / Rough Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven