Taint – The Ruin of Nova Roma

taint-the_ruin_of_nova_roma.jpgEn we gaan weer van beukestein. Lekker hard en log rocken met smerige gitaren en nog ranziger vocalen. Taint is de naam, en beuken dat kunnen ze. En goed ook, zo blijkt uit deze krap een uur durende langspeler. Voor het gemak kunnen we ze onder de grote sludge-paraplu scharen, maar Taint doet er meer mee. Lange doordender-riffs worden afgewisseld met verwrongen psychdelica, overstuurde drums en spannende dissonanten. Er wordt geregeld wat gas terug genomen, maar altijd weet dit trio haar songs op te bouwen naar een forse climax. De solo’s en de groove geven het geheel ook nog eens een lekker swingende seventies feel mee, waardoor het klinkt alsof deze plaat in een keer op de band is gekwakt. De smerige doch kristalheldere mix (hoezo paradox?) van Fudge Tunnel‘s Alex Newport, ook bekend van At The Drive-In en The Mars Volta producties, maakt het geheel nog eventjes helemaal af. Nou werd ik een paar weken terug al verrast door die prima debuutplaat van Lazarus Blackstar, maar deze plaat kan ik daar intussen gerust naast zetten. Taint is hooguit wat toegankelijker en swingender, en vooral minder doom, maar toch ook net zo smerig hard en vies lekker. Dit is bovendien ook weer zo’n heerlijke plaat om de buren eens flink mee op stang te jagen. Volumeknop voluit en knallen maar.


mij=Rise Above Records

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven