The Rocket Summer – Hello, good friend

the_rocket_summer-hello_good_friend.jpgDiscussies over zangstemmen zijn al zo oud als de mensheid, en nu de Idols-voorrondes weer op tv zijn kunnen we helemaal onze lol op. Persoonlijk kan ik tamelijk veel hebben. Van Thom Yorke tot Jay Kay, geen probleem. Dankzij bands als Opeth ben ik zelfs grunters gaan waarderen. Alleen van sommige boybands en van Antony springen spontaan al mijn ramen en ga ik ter plekke zeven kleuren schijten. Nu zult u zich na deze intro wel afvragen, hoe zingt dat jochie op die cover hiernaast dan wel? Het antwoord komt zo. Eerst moet diens verdacht zorgvuldig opgebouwde naieve imago aan diggelen, want de jongen in kwestie is toch echt al 22, Bryce Avary speelt alle instrumenten (gitaar, bas, piano, drums) zelf en deze eerste internationale plaat Hello, good friend is eigenlijk al zijn tweede album met sterk op piano gebaseerde college-punkpop. (Wie noemt er zijn cd nou Hello, good friend? Meer een titel van een spammailtje.) De liedjes zijn ondanks de soms fletse productie catchy en gevarieerd en kunnen bijna allemaal direct de radio op. Avarys pianospel is niet zo virtuoos als dat van Ben Folds, maar daar staat weer tegenover dat Folds niet een heel album lang van dit soort springerig, schaamteloos vrolijke nummers maakt. Blijft over: de zang. Avary heeft een onbedorven, natuurlijk overslaande Hanson-stem. Nergens klinkt het gemaakt. Je moet hiervan houden, maar dit vind ik dus echt héél goed gedaan.


mij=The Militia Group / Sonic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven