VA – African Dope Soundsystem

va-african_dope_soundsystem.jpgGeboren worden deed ik ooit in Den Haag en daarna groeide ik voor het grootste deel op in het toch 98% witte Voorburg. Niet bepaald een voedzame bodem om rauwe zwarte muziek uit de ghetto¹s van Kaapstad of Jamaica te kunnen waarderen, maar zie hier: het kan. De bass-heavy riddims van Zuid-Afrikaanse reggae en dancehall artiesten die tot mij komen vanaf deze African Dope compilatie laten me tevreden grijnzen en gestaag het hoofd schudden. De nek wordt van rubber en het is jammer dat ik niet van die prachtige billen heb als sommige van de TMF en MTV videoclip meisjes, want anders, nou, dan waren de rapen nog niet gaar (overburen, sluit uw gordijnen)! Hetzelfde label dat betrokken was bij de wisselvallige Harambe Dope Sessions, African Dope Records, komt deze keer dus stukken sterker voor de dag. Een mooie dwarsdoorsnede van het vele talent dat er in Kaapstad te vinden is aan zangers, mc¹s en toasters, gecombineerd met de verrassend consistente en gevarieerde kwaliteitstracks van het African Dope Soundsystem produktieteam. Van pompende ragga via eigentijdse conscious reggae tot de poppy dancehall van de 16-jarige JJ en alle mengvormen ertussen, het is eigenlijk vrijwel zonder uitzondering erg lekker en stevig klinkend. Kan niet wachten om deze nummers een keer via echt GROTE speakers te horen op een zweterige dansvloer. Moeders, verberg uw dochters!


mij=African Dope / Lowlands

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven